25.03.2021
Cum raspunde Vlad Batrancea intrebat de ce PSRM abia acum a depus sesizarea la CC, privind decretul prin care Natalia Gavrilita a fost inaintata in calitate de premier

In cadrul emisiunii InPROfunzime, Vlad Batrancea a declarat ca socialistii au depus sesizarea la Curtea Constitutionala, privind decretul prin care Maia Sandu a inaintat-o, pentru prima data, pe Natalia Gavrilita la functia de prim-ministru pentru ca sa o faca pe Maia Sandu sa ajunga la o intelegere cu Parlamentul.

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: "De ce a trebuit sa treaca atata timp ca aseara socialistii sa conteste la Curtea Constitutionala decretul de numire a doamnei Gavrilita?"

Vlad BATRANCEA, VICEPRESEDINTELE PARLAMENTULUI: "Adresarile noastre la Curtea Constitutionala nu sunt altceva decat instrumente de a aduce pe doamna presedinte la realitate si la dialog.

Ati vazut foarte clar ca aici deja nu poti ascunde faptul ca colegii nu au dorit sincer ca acel guvern sa fie votat.

Atributia constitutionala de a identifica sprijin politic in Parlament apartine presedintelui tarii, care trebuie sa duca acest dialog, pe care nu-l duce, si care nu a solicitat sprijinul deputatilor pentru candidatura domnului Grosu.

Daca va aduceti aminte data de 16 martie, ziua consultarilor, doamna Maia Sandu s-a intalnit cu toate grupurile parlamentare, iar domnul Grosu nici nu a fost pronuntat."

Batrancea a declarat ca ii pare straniu faptul ca deputatii din PAS, care se aflau la tribuna guvernamentala drept candidati nu sau determinat sa ceara sprijin politic. Tototdata, deputatul spune ca nu se doreste de asumat raspundere pentru guvernare.

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: "De ce acum vine aceasta contestare?"

Vlad BATRANCEA, VICEPRESEDINTELE PARLAMENTULUI: "Noi avem mai multe sesizari la CC si acest lucru noi l-am facut doar pentru a o determina pe doamna presedinte sa respecte constitutia si sa ajunga la o intelegere cu Parlamentul. Care este guvernul si cum este el inaintat.

Fie sunt anticipate, dar cumva aprobat impreuna cu Parlamentul. Noi mergem la Curtea Constitutionala sa nu permitem cuiva sa mearga unilateral cu aceasta manipulare ieftina. Noi dorim un consens politic.

Daca doamna Maia doreste acest consens, noi suntem deschisi, dar daca nu doreste, sa isi asume."

Ieri, socialistii Vasile Bolea si Alexandru Suhodolschi au contestat la CC decretul prin care presedinta Sandu a desemnat-o pe Natalia Gavrilita la functia de premier.

Ieri seara, deputatii Partidului Socialistilor Vasile Bolea si Alexandr Suholodski au depus o noua sesizare la Curtea Constitutionala. Parlamentarii solicita magistratilor sa se expuna asupra constitutionalitatii decretului din 27 ianuarie, prin care Natalia Gavrilita a fost desemnata la functia de prim-ministru.

Articole din aceeasi categorie