07.12.2020
Cum raspunde Maia Sandu, intrebata daca protestele in centrul capitalei vor continua

Maia Sandu spune ca nu isi doreste ca sa se ajunga la organizarea mai multor proteste in perioada pandemiei de coronavirus. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Maia SANDU, PRESEDINTELE ALES AL REPUBLICII MOLDOVA: “Nu ne dorim sa ajungem sa avem prea multe proteste, din cauza pandemiei. Cei care vor alegeri parlamentare anticipate sunt multi, sunt puternici."

Duminica, in Piata Marii Adunari Nationale  a avut loc un protest organizat de Maia Sandu la care au marticipat, potrivit organizatorilor, 50 de mii de oameni.

Ulterior, oamenii legii au anuntat un numar mai mic, acesta fiind de 5000 de protestatari.

Pentru a mentine linistea si ordinea publica, sute de politisti au fost prezenti in fata cladirii Guvernului. Printre oamenii iesiti in centrul capitalei, se aflau si politicieni.

Pe scena, pentru a vorbi cu cetatenii, a urcat Maia Sandu, Igor Grosu, Alexandru Slusari, Dorin Chirtoaca si Octavian Ticu. La protest au fost prezenti si Renato Usatii, Andrian Candu, dar si Pavel Filip.

Oamenii au adus cu ei pancarte cu lozinci fiecare cu cate un mesaj "special" pentru cei de la guvernare.

In cadrul protestului, Alexandru Slusari, membru al Platfomrei DA, i-a sugerat lui Igor Dodon sa isi dea demisia pe 10 decembrie, cand Curtea Constitutionala va valida mndatul noului presedinte.

Articole din aceeasi categorie