01.11.2022
Cum il afecteaza pe Sor sanctiunile daca el se afla in Israel? Kent Logsdon, la emisiunea In PROfunzime: "Va fi mai dificil sa lucreze cu bancile internationale"

Ambasadorul SUA in Republica Moldova, Kent Logsdon, sustine ca sanctiunile impuse de SUA pentru fugarul Ilan Sor ii afecteaza reputatia sa in acest stat, astfel nici o banca, companie sau cetatean nu va dori sa faca un business comun. Declaratia a fost facuta in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Kent LOGSDON, AMBASADORUL SUA IN REPUBLICA MOLDOVA:  "Asa cum ati vazut pe Departamentul Trezorariei, atat domnul Sor, sotia domnului Sor au fost sanctionati de catre SUA. Ce inseamna acest lucru pentru noi. Orice activitate, chiar daca traieste intr-o alta tara, chiar daca tu esti cetatean in alta tara, asta oricum inseamna ca activitatile tale in SUA sau a companiei din SUA sau orice companie care este detinuta de catre un cetatean din SUA nu va putea face business cu el. Acesta este risc reputational. Va fi mai dificil pentru persoane care sunt in aceasta lista sa lucreze cu bancile internationale, deci multi lucreaza cu bancile SUA. Si in cele din urma, va fi mai greu pentru aceste persoane, cum ar fi domnul Sor, sa poata sa calatoreasca si sa poata sa mearga in SUA, dar si in cazul in care alte tari vor intreprinde aceleasi masuri."

Totodata, intrebat despre faptul daca au fost gasite careva proprietati sau mijloace financiare ale acestuia in SUA, seful misiunii diplomatice americane sustine ca Departamentul Trezorariei se ocupa de aceste investigatii.

Kent LOGSDON, AMBASADORUL SUA IN REPUBLICA MOLDOVA:  "Este ceva ce eu nu cunosc. E ceva ce Departamentul Trezorariei cere fiecarei companii, banci sau persoane care ar putea sa fie implicate in Business-ul domnului Sor, va trebui sa raporteze acest lucru Departamentului Trezorariei SUA."

La 26 octombrie, Statele Unite au anuntat sanctiuni impotriva a doi oligarhi moldoveni. Astfel, orice active si bunuri in proprietatea lui Vladimir Plahotniuc si Ilan Sor, care se afla in SUA, au fost blocate. Anuntul a fost facut de ambasadorul SUA in Republica Moldova, Kent Logsdon.

Ilan Sor, care a fugit din tara in 2019, este condamnat la sapte ani si jumatate de inchisoare de prima instanta, fiind invinuit ca ar fi obtinut peste 5 miliarde de dolari de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spalat apoi prin firme off-shore. El se declara nevinovat

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508. 

Articole din aceeasi categorie