27.06.2020
Cum este protejat presedintele american Donald Trump impotriva coronavirusului
<p><strong>Masurile menite sa-l protejeze pe presedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, impotiva coronavirusului s-au inasprit odata cu cresterea alarmanta a cazurilor de COVID-19, in SUA, scrie </strong><a href="https://edition.cnn.com/2020/06/26/politics/donald-trump-coronavirus-protocols/index.html"><strong><u>CNN</u></strong></a><strong>. In ultimele 24 de ore s-au inregistrat </strong><a href="https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/record-sumbru-in-statele-unite-s-au-inregistrat-40-000-de-cazuri-de-coronavirus-in-doar-24-de-ore-1329545"><strong><u>40.000 de cazuri</u></strong></a><strong>, fiind cel mai mare bilant raportat de la inceputul pandemiei.</strong></p>

In aceasta saptamana, Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor a actualizat lista cu categoriile expuse riscului de a dezvolta o forma grava de Covid-19, avertizand cetatenii ca riscul creste constant odata cu varsta. Pe lista mai sunt incluse obezitatea si afectiunile grave ale inimii.

Donald Trump, care a implinit 74 de ani pe 14 iunie, este considerat obez, potrivit rezultatelor ultimei sale examinari fizice, care a aratat ca liderul de la Casa Alba are o greutate de 110 kilograme si o inaltime de 1,9 m, precizeaza CNN. De asemenea, cele mai recente rezultate ale controlului sau medical au aratat ca presedintele american are nivelul colesterolului mai mic decat la inceputul mandatului.

Atunci cand calatoreste in regiunile in care numarul de cazuri este ridicat, fiecare loc in care intra Trump este inspectat de catre echipe medicale pentru potentiale zone de contagiune. Baile destinate presedintelui sunt spalate si igienizate inainte de sosirea sa. Personalul pastreaza o evidenta clara a celor care intra in contact cu seful statului, pentru a se asigura ca vor fi testati pentru coronavirus.

Personalul sau a explicat ca acesti pasi sunt necesari pentru a permite presedintelui sa-si continue activitatea pe fondul pandemiei. Surse din echipa lui Trump sustin ca multe dintre masuri au fost introduse chiar la insistentele republicanului, acesta sustinand ca trebuie sa evite boala "cu orice pret".

De asemenea, la Casa Alba au fost instalate mai multe dispozitive cu dezinfectant, iar angajatii sunt testati zilnic. Inclusiv membrii delegatiilor straine trebuie sa fie testati. A fost si cazul presedintelui Poloniei, Andrej Duda, care inainte de a se intalni cu Trump, a fost testat impotriva virusului. 

Articole din aceeasi categorie