02.09.2020
Cum comenteaza seful ANSP nunta fiului premierului Ion Chicu, facuta in pandemie: "Eu sunt sincer, nu sunt specialist in nunti si cumetrii" - VIDEO

Nu a fost o nunta - nici dupa forma, nici dupa continut. Asta spune Ion Chicu, intrebat despre casatoria fiului sau, care a avut loc saptamana trecuta la o vinarie de langa capitala. Intrebati daca la localul unde a avut loc sarbatoarea s-au facut verificari sau daca a fost amendat, responsabilii de la ANSP spun ca nu stiu.

Ion Chicu, cel care a interzis nuntile in perioada pandemiei, afirma cu nonsalanta ca nu a incalcat nimic.

Ion CHICU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: “Nu este nunta, nici dupa forma, nici dupa continut. - Am vazut mire si mireasa. - Da, dar eu va spun ce este. Toate regulile comisiei au fost respectate, inclusiv numeric. La acest eveniment au participat exclusiv unchii si matusile lui, va spun asa cum este, adica sora mea si doi frati ai sotiei.”

Declaratiile au fost facute la TVR. Premierul afirma ca habar nu are cum s-a ajuns ca paza lui, platita din bani publici, sa aiba grija de teritoriul vinariei unde s-a dat petrecerea.

Ion CHICU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: “Eu cred ca intrebarea trebuie data la SPPS, care nu e in subordinea guvernului. Eu am toata siguranta ca s-au respectat toate protocoalele, indiferent de tot ce se speculeaza.”

Contactati de mai multe ori pentru o reactie, responsabilii de la SPPS ne-au spus astazi ca pregatesc un raspuns si vor veni mai tarziu cu detalii. Am incercat sa aflam de la ANSP daca au facut verificari la vinaria unde a avut loc petrecerea si daca un eveniment cu mire si mireasa poate sa nu fie catalogat drept o nunta, dar nu am primit un raspuns clar.

Nicolae FURTUNA, SEF ANSP: “Eu sunt sincer, nu sunt specialist in nunti si cumetrii. CNSP a aprobat felul de evenimente, care sunt permise, acolo sunt excluse nuntile si cumetriile si lucrul asta a fost afectat cu un pret enorm. Nunta e cu mireasa si mire, cumatria e cu nanasi si laturasi, daca mai in gluma. Ideea era ca evenimentele sa nu depaseasca 50 si ca la nunti sa nu fie contact fizic. Asta a fost intelegerea cheie si ea este valabila pentru toata lumea.“ 

IGP afirma ca a inregistrat plangerea deputatului Radu Marian care a alertat despre nunta de saptamana trecuta de la vinarie, iar oamenii legii urmeaza sa stabileasca circumstantele. 

Articole din aceeasi categorie