26.06.2020
Cum comenteaza Nicolae Ciubuc si Dumitru Alaiba decizia Procuraturii Anticoruptie de a nu porni o urmarire penala in baza imaginilor video in care Plahotniuc ii propune o sacosa lui Dodon

Deputatii Nicolae Ciubuc si Dumitru Alaiba comenteaza decizia luata de Procuratura Anticoruptie de a nu porni urmarirea penala in baza imaginilor video in care Vlad Plahotniuc ii da o sacosa lui Igor Dodon. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Nicolae CIUBUC, DEPUTAT PDM:"Chiar daca sunt jurist o sa ma abtin de a da act unui organ. Nu cunosc si nu am citit documenul, iar dintr-un comunicat sa faci anumite concluzii nu cred ca e corect."

Recent, membrii PAS au protestat in fata Procuraturii. In frunte cu Maia Sandu, acestia au venit, avand in maini pungi cu calendar pe care au scris diferite mesaje. Procuratura spune ca flash-mobul nu va influenta in niciun fel decizia luata deja. 

Dumitru ALAIBA, DEPUTAT PAS:"Este vorba despre un instrument legitim, democratic, pe care suntem datori sa-l aplicam cand alte metode nu functioneaza. Cand vedem ca Procuratura nu functioneaza in mod incomod actualei guvernari. Pe mine nu ma impresioneaza cu nimic. Acum se intampla o protectie de catre autoritati, procuratura prin inactiune. 

Nu stiti ce era in sacosa, intrebati-l pe Dodon. Cautati. Asta e o insulta fata de cetatenii acestei tari."

Acum doua zile, Procuratura Anticoruptie a examinat denuntul depus de Andrei Nastase si adresarea lui Iurie Renita prin care cereau investigarea circumstantelor rezultate din inregistrarile video in care Igor Dodon ar fi primit de la fostul lider PDM o punga, in care ar fi fost bani. In rezultatul examinarii materialelor acumulate in cadrul procesului penal, Procuratura Anticoruptie nu va incepe urmarirea penale pe motiv ca faptele persoanelor vizate in inregistrari nu intrunesc elementele vreunei infractiuni.

Articole din aceeasi categorie