29.01.2021
Cum comenteaza Igor Dodon decizia PAS de a nu vota candidatura Nataliei Gavrilita, inaintata de Maia Sandu, la functia de premier: "Bataie de joc" - VIDEO

Desi spune ca vrea alegeri parlamentare anticipate, Igor Dodon spune ca Natalia Gavrilita, propusa de Maia Sandu la functia de premier, este un profesionist. Totodata, fostul presedinte spune ca decizia PAS de a nu vota candidatura Nataliei Gavrilita este o bataie de joc.

Igor DODON, FOSTUL PRESEDINTE AL RM: "E bataie de joc de colega ta de partid de la PAS. Cum sa propui si spui ca-i bravo, dar sa nu o votezi? De ce? Maia Sandu trebuie sa spuna ca de-atata. Aceasta e bataie de joc de oameni. Ai desemnat candidatul vina si il sustine. Care-i sensul? Nu trebuia sa inaintati. Este un joc pe care nu-l intelege nimeni si o abordare incorecta. In caz ca PAS nu va veni la sedinta Parlamentului, atunci in cateva luni, Maia Sandu si PAS nu va avea niciun argument sa critice Guvernul. Daca in aprilie, mai apar probleme in tara, atunci vina va fi a voastra."

Acum doua zile, Maia Sandu a anuntat ca a inaintat-o pe Natalia Gavrilita la functia de prim-ministru.

Natalia Gavrilita a fost ministrul Finantelor in Guvernul condus de Maia Sandu. A fost director general la Global Innovation Fund (GIF) cu experienta vasta in domeniul consultantei in domeniul guvernarii si dezvoltarii. Inainte de a se alatura GIF, a fost secretar de stat la Ministerul Educatiei din Moldova, unde a condus reforme cu impact puternic in finantarea educatiei, evaluarea studentilor si guvernarea scolilor. 

A petrecut cativa ani la consultanta de dezvoltare Oxford Policy Management (OPM) din Marea Britanie, unde a lucrat la proiecte de guvernare si evaluare in Tadjikistan, Indonezia, Nigeria si Teritoriile Palestiniene Ocupate. Inainte de aceasta, a detinut functii de conducere in cadrul Oficiului Guvernului Republicii Moldova si al Ministerului Economiei, lucrand in domeniul reformei administratiei publice, al planificarii strategice si al coordonarii donatorilor. Natalia gavrilita detine un M.P.P. in politica publica de la Scoala Harvard Kennedy si un B.A. in Legea de la Universitatea de Stat din Moldova. A activat la Banca Mondiala, ca si Maia Sandu.

Articole din aceeasi categorie