19.09.2019
Cum comenteaza deputatii Slusari, Batrancea si Vremea concesionarea aeroportului
Deputatii Alexandru Slusari, Igor Vremea si Vlad Batrancea s-au pronuntat pe marginea concesionarii Aeroportului International Chisinau. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime cu Lorena Bogza.

Lorena BOGZA: "Cu ce a venit procurorul la comisie?"

Igor VREMEA, DEPUTAT PD: " Jardan a spus ca va veni luni sau marti in tara, atunci sa se tina de cuvant. fapt, nu ne-a prezentat probe. Doar cateva ordonante, din 2014 si deja din 5 septembrie. In esenta nu ne-a prezentat probe. Adica, el a invocat in cererea lui, ca iata el a participat la anumite actiuni. Noi n-am avut acces la probe. Am rugat sa ne comunice macar un motiv sa-i sustin cererea."

Vlad BATRANCEA, DEPUTAT PSRM: "Atunci cand noi ceream dovezi, atunci noua ni se zicea ca este o ancheta secreta, insa astazi am vazut ca nimic nu a fost secret, totul era in safeurile procuraturii. Procuratura astazi ancheteaza si alte persoane. Din safeuri au fost scoase materiale, ceea ce a fost cu aeroportul a fost grav si cu multe incalcari. Deja avem dovezi si vom prezenta raportul care a fost expediat procuraturii. Vom demonstra si vom ajuta procuratura si societatea sa cunoasca. Vom demonstra ca firma urma sa investeasca 40 de milioane de euro in primii doi ani, dar asa si nu s-au mai investit. Sunt probe plauzibile si noi le vom prezenta."

Igor VREMEA, DEPUTAT PD: "Din 2014 nu au evoluat lucrurile in dosarul fraudei de la BEM, nu si s-au prezentat informatii, nnu ne-a comunicat procurorul nimic. LA moment nu sunt constatari, procuratura a actionat la comanda elitei sau a cuiva de la gurvernare."

Alexandru SLUSARI, DEPUTAT DA: "Eu ca si cetatean si deputat am vazut hotararea guvernului. Eu sper foarte mult ca se face ceva in aceasta privinta, pentru ca aceasta hotarare din 30 mai 2013 este una criminala. Prima incercare la 28 octombrie 2014 si apoi dosarul a fost clasat si noi stim de ce. Au fost vizate persoane din anturajul fostei guvernari. 30 mai guvernul a luat o hotarare prin care s-a decis ca, de fapt, concesionarea aeroportului se va face cu un concurs inchis. Persoanele care au pregatit aceasta hotarare in primul rand trebuie trase la raspundere."

Vlad BATRANCEA, DEPUTAT PSRM: "A fost anuntat concurs, Aeroportul a fost concesionat de o intreprindere noua. Statului i s-a adus un prejudiciu mare. Veniturile se duc catre un SRL, care face donatii unui partid politic, banii nu se duc in bugetul statului. A participat guvernul, au participat deputatii."

Articole din aceeasi categorie