10.10.2022
Cum autoritatile din Moldova au aflat despre cele trei rachete rusesti care au survolat spatiul aerian al Republicii Moldova. Ce spune ministrul Apararii

Autoritatile din Moldova au aflat repede despre rachetele rusesti care au survolat spatiul aerian al Republicii Moldova pentru ca Armata Nationala are echipamente speciale pentru a depista tintele zburatoare care trec deasupra teritoriului tarii noastre. Despre asta, a vorbit ministrul Apararii, Anatolie Nosatii, in cadrul emisiunii In PROfunzime. 

„Armata Nationala are echipamentele necesare, are radarea necesare, care sunt in stare sa depisteze tintele zburatoare care trec teritoriul Republicii Moldova. In activitatea apararii antiaeriana este o procedura complexa care prevede si coordonarea activitatilor cu vecinii. Noi avem o colaborare buna cu vecinii, cu ucrainenii si cu romanii. Si in cazul in care este un accident, suntem in legatura permanenta”, a declarat ministrul. 

Totodata, Anatolie Nosatii a spus ca astazi a discutat si cu partea romana, dar si cu cea ucraineana despre cele intamplate. 

„Ambele parti au confirmat ceea ce am vazut si noi pe radarele noastre”, a mai adaugat acesta. 

Reprezentantii ministerului Apararii au anuntat in aceasta dimineata ca in contextul atacurilor aeriene rusesti asupra mai multor orase din Ucraina, structurile specializate ale institutiei de aparare au identificat trei tinte aeriene care au patruns in spatiul aerian al Republicii Moldova. Ba mai mult, acestia mentioneaza ca tintele prezentau pericol pentru infrastructura tarii noastre in special, pentru aeronavele civile care survoleaza spatiul aerian al Republicii Moldova. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie