22.10.2020
Cum argumenteaza Maia Sandu alianta facuta cu socialistii. Declaratiile facute de lidera PAS la dezbaterile "Eu vreau sa fiu presedinte"

Maia Sandu spune ca alianta facuta cu socialistii dupa alegerile din 2019 a fost o cerinta a oamenilor pentru a scapa de Plahotniuc. Totodata, candidata PAS la alegerile prezidentiale spune ca aceasta decizie a fost cea mai buna care putea fi luata atunci. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii "Eu vreau sa fiu presedinte".

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE:"Vi s-a reprosat ca ati acceptat sa faceti alianta cu socialistii, alianta numita "Alianta Cozac", desi dumneavoastra ati semnat un angajament prin care ati spus tuturor, celor care v-au votat ca acest lucru nu se va intampla."

Maia SANDU, CANDIDATUL PAS LA ALEGERILE PREZIDENTIALE: "Dupa alegerile din februarie 2019, care s-au organizat, care au fost fraudate intr-o mare masura, alegerile organizate de Plahotniuc, ne-am pomenit in situatii care nu aveam forte politice. Noi, cei din Blocul ACUM nu aveam o alegere buna cu cine sa putem sa facem o majoritate. Dupa trei luni de discutii, dupa trei luni de dupa alegeri am ajuns la aceasta concluzie si aceasta concluzie a fost ceruta, inspirata de oamenii din toata tara si oamenii ne-au cerut atunci ca sa votam impreuna cu socialistii pentru ca aceasta era singura modalitate prin care puteam sa scapam tara de Plahotniuc. Asta au fost realitatile, nu a existat o solutie mai buna. Daca erau forte politice mai sanatoase in parlament, evident nu ajungeam niciodata sa facem acest pas."

Intrebata cum va proceda daca dupa anticipate nu vor fi forte politice sanatoase in Parlament, Maia Sandu spune ca ...

"Noi acum trebuie sa scapam de Igor Dodon. Atunci trebuia sa scapam de Plahotniuc si respectiv asta a fost singura solutie. Acum, la aceste alegeri prezidentiale trebuie sa scapam de Dodon in loc sa asteptam alegerile parlamentare. Atunci va fi procesul de curatare a parlamentului, va fi o alta etapa", mentioneaza Maia Sandu.

Articole din aceeasi categorie