07.11.2022
Cum ar putea afecta alegerile din SUA tara noastra? Explicatiile expertului in energetica, Sergiu Tofilat

A mai ramas doar o zi din campania electorala pana la asa-numitul scrutin de la jumatatea mandatului prezidential in SUA. Rezultatul acestor alegeri ar putea afecta si Republica Moldova, spune expertul in energetica, Srrgiu Tofilat, care a explicat in cadrul emisiunii In PROfunzime cum s-ar intampala acest lucru. 

„Alegerile din SUA - un factor foarte important. Asistenta financiara si militara pentru Ucraina o aproba congresul in mare parte. In congres si in senat au loc acum alegeri. Sustinatorii Partidului Republican si cei care il sustin pe Trump, ei majoritatea nu sustin asistenta financiara pentru Ucraina, sunt contra sa ajute. De aceea, daca ei iau majoritatea, exista riscul foarte mare ca ei vor stopa asistenta financiara pentru Ucraina si asta evident ca ne va afecta si pe noi indirect”, a declarat Tofilat. 

Rezultatul scrutinului de maine poate avea un impact urias asupra directiei pe care o va lua America in urmatorii ani, precum si asupra sortii presedintelui si a partidului aflat la putere.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.  

Articole din aceeasi categorie