04.09.2020
Cum a ajuns Igor Dodon pe muntele Athos: "Nu cautati senzatii acolo unde nu sunt"

Igor Dodon a comentat vizita pe muntele Athos si i-a indemnat pe moldoveni sa mearga acolo. Ceea ce tine de cheltuieli, el zice ca a dormit gratis la manastire. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii "Presedintele raspunde".

Igor DODON, PRESEDINTELE RM:"Eu in fiecare an merg pe muntele Athos si este o vizita de suflet. Nu de stat, ma duc pentru ca asa consider eu. Acolo sunt 20 de manastiri, iar marea majoritate sunt ctitorite de voievozi moldoveni. Ma rog pentru Republica Moldova. Ca sa ajungi acolo trebuie sa ai invitatie si viza. Fara ea, pe muntele Athos nu ajungi."

Astfel, Igor Dodon spune ca toti care merg pe muntele Athos, o faca in baza acestui document. Ceea ce tine de cheltuieli, seful statului spune ca a dormit, gratis, la manastire. 

Igor DODON, PRESEDINTELE RM:"Ei cazeaza fara plata pelerinii. Chiar a doua sau a treia zi am intalnit o grupa de baieti din Moldova, din Chisinau. Ajung toti care au invitatie. Unde am dormit? Clar ca pe muntele Athos. Nu cautati senzatii acolo unde nu sunt. Va sugerez, care aveti posibilitate, luati feciorii si mergeti pe o zi, doua."

Pe 30 august, presedintele a mers in Grecia, pe muntele Athos. Grecia este in lista tarilor din zona verde, stabilita de Ministerul Sanatatii, iar persoanele revenite de acolo nu trebuie sa stea in carantina. 

Articole din aceeasi categorie