18.08.2020
Credit preferential pentru Dodon? Un imprumut luat de seful statului acum 7 ani - sub lupa procurorilor. Mihai Popsoi i-a cerut lui Alexandru Stoianoglo sa verifice legalitatea creditului - VIDEO

Un credit luat de Igor Dodon acum 7 ani ar putea ajunge sub lupa procurorilor. Vicepresedintele Parlamentului, Mihai Popsoi i-a cerut lui Alexandru Stoianoglo sa verifice legalitatea acelui imprumut, care potrivit deputatului, ar fi fost oferit in conditii preferentiale, la o dobanda mai mica. Institutia de drept afirma ca nu a primit deocamdata solicitarea, iar presedintia nu a oferit vreo reactie.

Mihai POPSOI, VICEPRESEDINTELE PARLAMENTULUI: “E cel putin suspect ca unui functionar de stat, unui bugetar, cu salariu destul de modest la acea vreme, dar si astazi, i s-a acordat un credit de aproape un milion si jumatate de lei, fara o istorie creditara, la o rata a dobanzii de 8 la suta, cand la acea vreme, ratele pentru un credit asemanator, pentru cetateni obisnuiti, de rand ai bancii era de circa 13 la suta.”

In consecinta, Popsoi vrea ca Procuratura sa verifice de ce Dodon a beneficiat de o dobanda mai mica, cine a rabursat creditul si in ce masura imprumutul corespunde cu veniturile oficiale ale presedintelui, care pe atunci era deputat in legislativ. Institutia prezidentiala nu a vrut sa ofere o reactie la subiect, iar banca vizata nu a raspuns deocamdata la solicitarea noastra de a-si expune punctul de vedere. In 2016, atunci cand Igor Dodon, candida la prezidentiale, el afirma la emisiunea InPROfunzime ca se intretine din banii sotiei si din ajutorul primit de la parinti.

Igor DODON, PRESEDINTE AL RM: “Am luat credit de la Victoriabank, cu 8% annual. Am vandut apartamentul, am luat credit si am procurat casa si mai am de intors pana la un milion de lei. Acum traim din banii sotiei, ai mei, avem si parinti care ne ajuta cu bani.”

Articole din aceeasi categorie