14.03.2020
Coronavirus in lume: Trump a declarat stare de urgenta, in timp ce China a avut cel mai mic numar de cazuri din ianuarie / Australia a ramas in unele parti ale tarii fara kituri de testare


Donald Trump a declarat vineri stare de urgenta, in timp ce pandemia de coronavirus, care a omorat cel putin 47 de americani si a infectat aproape 2.200, a impins Los Angeles si Chicago sa inchida scolile. Numarul cazurilor noi de coronavirus importate in China continentala din exterior a depasit vineri pentru prima data numarul infectiilor transmise local. In acest moment este imposibil de determinat cand va fi atins varful pandemiei, spune Organizatia Mondiala a Sanatatii. Australia, care se confrunta cu un deficit al kiturilor de testare coronavirus, face apel la doctori sa respecte recomandarile de folosire a acestora.

Principalele informatii privind evolutia pandemiei:

08.30: Thailanda a raportat sapte noi cazuri sambata, bilantul total ajungand la 82.

Camera Reprezentantilor din SUA a aprobat sambata un pachet de ajutoare in contextul coronavirusului, prin care vor fi furnizate kituri de testare gratuite si concediu medical platit, intr-o incercare de a limita daunele economice provocate de pandemie.

China continentala a avut vineri 11 cazuri confirmate, dar doar 4 dintre acestea - toate in epicentrul virusului Hubei - au fost transmise locale.

Celelalte sapte au fost detectate la calatori care au venit din afara Chinei, respectiv din Italia, Statele Unite si Arabia Saudita, potrivit autoritatilor locale.

Este cel mai mic numar de noi cazuri din ianuarie, cand au inceput inregistrarile acestora, potrivit Agerpres.

Noul coronavirus a ucis cel putin 5.347 de oameni in toata lumea de la aparitia sa in luna decembrie, in China, potrivit bilantului stabilit de catre AFP pornind de la date oficiale. Peste 140.720 de cazuri de infectare au fost numarate in 124 de tari si teritorii. Numarul cazurilor diagnosticate, cu toate acestea, reflecta imperfect realitatea, in timp ce tarile au politici si criterii mai mult sau mai putin restrictive de contabilitate. De la numaratoarea de joi de la 5.00 p.m. GMT, pana la aceeasi ora vineri, s-au inregistrat 422 de noi decese si de 9.265 de noi cazuri in toata lumea.

Sursa: www.hotnews.ro 

Articole din aceeasi categorie