17.11.2020
Conversatia telefonica dintre Maia Sandu si premierul Romaniei, Ludovic Orban: "Maia...ai surprins aproape toata Europa" - VIDEO

A fost publicata conversatia telefonica dintre presedintele ales Maia Sandu si premierul Romaniei Ludovic Orban, dupa finalizarea alegerilor prezidentiale. Orban a felicitat-o pe Sandu pentru victorie si i-a spus ca a surprins aproape toata Europa.

Conversatia a fost publicata de europarlamentarul Siegfried Muresan: "Primul sef de guvern din Uniunea Europeana care a felicitat-o pe Maia Sandu pentru castigarea alegerilor prezidentiale din Republica Moldova a fost prim-ministrul Romaniei, Ludovic Orban.

Suntem pregatiti sa sustinem in continuare Republica Moldova. Impreuna vom dezvolta Republica Moldova si vom continua procesul de integrare europeana".

La alegerile de duminica, Maia Sandu a iesit inviongatoare cu 57,75%, urmata de de Igor Dodon care a obtinut 42,25% dintre voturi.

Dupa anuntarea rezultatelor, Igor Dodon a declarat ca va contesta alegerile la CEC, spunand ca in diaspora, alegatorii au fost adusi organizat la sectiile de votare.

Asta desi, la Varnita, a fost din nou scandal, la fel ca si in primul tur de scrutin unde veteranii de razboi, dar si deputatii din dreapta au blocat trecerile din stanga Nistrului, afirmand ca locuitorii Transnistriei sunt adusi organizat.

Citeste si :  Vladimir Zelensky a felicitat-o telefonic pe Maia Sandu: "Astept cu nerabdare vizita ei la Kiev"
Citeste si :  Premierul Romaniei, Ludovic Orban, o felicita pe Maia Sandu: "Suntem martorii unui eveniment cu adevarat istoric pentru Republica Moldova"
Citeste si :  Maia Sandu a primit deja felicitari din exterior. Printre primii a fost presedintele Romaniei, Klaus Iohannis
Citeste si :  Maia Sandu, felicitata de fostul presedinte al Georgiei, Mihail Saakashvili: "Este unul dintre cei mai decenti politicieni pe care i-am intalnit in toata cariera mea"
Citeste si :  Presedintele Consiliului European ii transmite felicitari Maiei Sandu: "UE este gata sa intensifice parteneriatul nostru strans"
Citeste si :  Cum a fost felicitata Maia Sandu de catre politicieni - VIDEO 
Citeste si :  Angela Merkel, mesaj de felicitare pentru Maia Sandu: "Ma bucur ca poporul v-a dat un mandat puternic pentru cooperare constructiva in arena internationala si pentru continuarea reformelor"
Articole din aceeasi categorie