25.05.2022
Consiliul de Integritate a decis initierea procedurii de verificare prealabila a Rodicai Antoci, fost presedinte ANI

Consiliul de Integritate a decis initierea procedurii de verificare prealabila a actiunilor Rodicai Antoci, fost presedinte ANI, in urma conflictelor de interese si notei informative prezentata de ANI cu referire la repartizarea aleatorie a dosarelor inspectorilor de integritate. O asemenea decizie a fost luata de catre membrii CI in cadrul sedintei, care a avut loc pe 24 mai.

„Cat priveste nota informativa prezentata de ANI cu referire la semnalarea unor banuieli despre functionarea incorecta a sistemului de repartizare aleatoriu a dosarelor catre inspectorii de integritate, membrii CI au propus ca ANI sa continue colaborarea demarata cu institutiile competente - STISC, Agentia de Guvernare Electronica, Banca Mondiala si, eventual, cu Procuratura Generala, daca vor fi constatate ingerinte nesanctionate asupra acestui sistem la repartizarea dosarelor”, se arata in comunicatul CI.

Pe 4 aprilie, Consiliul de Integritate a acceptat demisia Rodicai Antoci. Asta, dupa ce la data de 31 martie, fosta presedinta ANI, si-a depus cererea de demisie la Presedintie, iar Presedintia a readresat-o Cosiliului de Integritate, conform competentei. 

Propunerea de suspendarea din functie a Rodicai Antoci vine dupa ce aceasta a fost audiata si recunoscuta in calitate de banuita, la inceputul lunii februarie, intr-un dosar pornit pentru depasirea atributiilor de serviciu. Antoci nu si-a recunoscut vinovatia si a solicitat termen pentru a se pregati de audieri. Presedinta ANI si o angajata a institutiei sunt cercetate penal pentru faptul ca, depasindu-si atributiile de serviciu ar fi cauzat institutiei publice un prejudiciu in valoare de peste 120 mii de lei.

Articole din aceeasi categorie