29.04.2022
Consiliul Concurentei din Romania va sprijini Republica Moldova in procesul de aliniere la normele Uniunii Europene

Consiliul Concurentei din Romania va sprijini tara noastra in procesul de aliniere la normele UE a legislatiei nationale in domeniul concurentei. Aspectele privind consolidarea cooperarii intre autoritatile de concurenta din Republica Moldova si Romania au fost discutate la intrevederea prim-ministrei Natalia Gavrilita cu Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliul Concurentei din Romania.

Sefa Executivului a apreciat colaborarea dintre institutii si suportul partii romane in implementarea proiectelor, orientate spre imbunatatirea cadrului legal, aplicarea legislatiei comunitare si preluarea experientei pe segmentul concurentei si ajutoarelor de stat.

Totodata, presedintele Consiliului Concurentii din Romania , Bogdan Chiritoiu a mentionat ca autoritatea de concurenta romana va sprijini eforturile autoritatilor de la Chisinau pe calea integrarii europene si va oferi in continuare tarii noastre expertiza necesara. Schimbul de bune practici va fi realizat in cadrul studiilor de piata a produselor energetice, alimentare, dar si cele fitosanitare. 

Articole din aceeasi categorie