29.04.2022
Consilierul presedintelui Ucrainei: „Razboiul va depasi granitele Ucrainei. Aerodromul din Transnistria este pregatit pentru posibila aterizare a aeronavelor militare rusesti” - VIDEO

Consilierul presedintelui Ucrainei, Alexei Arestovici, sustine ca razboiul va depasi granitele Ucrainei, iar „umbra razboiului” a cazut deja asupra tarilor vecine. Declaratiile au fost facute in cadrul unui interviu pentru presa straina.

Potrivit consilierului ucrainean, „umbra razboiului” a cazut asupra Moldovei, de multa vreme asupra Belarusului si asupra regiunii ruse. 

"Razboiul se extinde, nu va fi cuprins nici in cadrul "operatiunii speciale", nici macar in granitele Ucrainei. A aruncat o umbra foarte serioasa, iar in aceasta umbra sunt vizibile izbucniri de incendii", a spus Arestovici.

Alxei Arestovici a mai adaugat ca in Transnistria aerodromul este pregatit pentru probabila aterizare a aeronavelor militare rusesti. Potrivit lui, apararea aeriana ucraineana va putea, daca va fi necesar, sa doboare avioane de acolo.

„Depinde unde si cum, depinde de conditii”, a mentionat acesta. 

Din cauza agravarii situatiei din Transnistria, a subliniat el, in Romania, BTG-ul american „brigada Stryker” s-a apropiat de granita Moldovei.

Dupa cum a scris presa din Ucraina, Alexei Arestovici considera ca razboiul declansat de Rusia este o poveste destul de lunga si ar putea dura pana la sfarsitul anului 2022.

Articole din aceeasi categorie