29.08.2019
Consilierul presedintelui SUA pentru securitate nationala, John Bolton, s-a intalnit si cu Igor Dodon: „Am mentionat necesitatea reglementarii pasnice a conflictului transnistrean, cu respectarea integritatii teritoriale a RM”
Consilierul presedintelui SUA pentru securitate nationala, John Bolton, s-a intalnit si cu Igor Dodon. Despre acest lucru, seful statului a scris pe pagina sa de facebook.

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: „Am avut o intrevedere cu John Bolton, consilier al Presedintelui SUA pentru securitate nationala, care se afla intr-o vizita in Republica Moldova.

Am discutat un spectru larg de chestiuni ce tin de relatiile bilaterale, am constatat activizarea cooperarii bilaterale dupa schimbarea pasnica a guvernarii in luna iunie curent. In context, am fost unanimi in opinia privind importanta pastrarii consensului intern si continuarea sustinerii externe a majoritatii parlamentare si a Guvernului Republicii Moldova.

Totodata, am apreciat pozitiv interesul major al conducerii SUA fata de stabilirea unor contacte mai intensive cu tara noastra. In legatura cu aceasta, am reamintit despre vizita inaltilor oficiali ai Departamentului de Stat si ai Agentiei Internationale pentru Dezvoltare (USAID), ceea ce demonstreaza inceputul unei etape noi in dezvoltarea parteneriatului strategic dintre Republica Moldova si SUA.

In continuarea discutiei cu dl Bolton, am exprimat gratitudine conducerii americane pentru sprijinul multilateral permanent acordat Republicii Moldova. In special, am mentionat realizarea cu succes a proiectelor „Provocarile Mileniului” si „Compact”, subliniind ca Moldova mizeaza pe implementarea a noi programe de amploare.

De asemenea, am subliniat faptul ca Administratia Presedintelui, in colaborare cu Parlamentul si Guvernul, vor promova si in continuare o politica externa echilibrata in vederea stabilirii unor relatii pragmatice de parteneriat cu statele din Vest si din Est. In context, am mentionat necesitatea reglementarii pasnice a conflictului transnistrean, cu respectarea integritatii teritoriale a Republicii Moldova.

Pe finalul dialogului, i-am comunicat oficialului american despre intentia de a rosti un discurs de la tribuna Adunarii Generale ONU, la New York, la finele lunii septembrie. In acest context, am subliniat faptul ca Administratia Presedintelui Republicii Moldova mizeaza pe organizarea unei intrevederi bilaterale cu reprezentantii conducerii SUA, la Washington sau New York.”


Articole din aceeasi categorie