17.07.2020
Concediu platit pentru parintii cu copii intre 3 si 10 ani. Un proiect de lege in acest sens - prezentat de Pro Moldova - VIDEO

Parintii cu copii intre 3-10 ani ar putea beneficia de concediu platit pentru perioada sistarii activitatii institutiilor de invatamant sau a educatiei la distanta. 

Un proiect de lege in acest sens a fost prezentat astazi de grupul parlamentar PRO MOLDOVA, care propune reglementarea unui nou tip de concediu, luat doar de catre unul dintre parinti si/sau persoane care ingrijesc nemijlocit de copil cu varsta cuprinsa intre 3-10 ani pe perioada pandemiei. Marimea platii propuse trebuie sa fie nu mai mica decat salariul mediu pe economie.

Andrian Candu a mentionat ca acest proiect este absolut necesar in conditiile actuale, cand sute de mii de copii sunt fara supraveghere acasa, fie unul dintre parinti este nevoit sa renunte la cariera si venit. 

„Mereu spunem ca viitorul si speranta noastra sunt copiii, insa de patru luni, statul a pus integral pe umerii parintilor responsabilitatea pentru securitatea si educatia copiilor, fara sa-si asume nicio parte din grija pentru acestia”, a declarat Candu. 

In corespundere cu datele Bancii de date statistice, in anul 2019, in Republica Moldova au fost inregistrati 169 696 de copii cu varsta intre 5 si 9 ani. 

Articole din aceeasi categorie