18.09.2023
Cine va castiga razboiul din Ucraina. Mircea Geoana: „Au toate sansele sa izbandeasca”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana, sustine ca Ucraina poate castiga razboiul impotriva Rusiei. Potrivit lui, ucrainenii sunt singurii care decid cum ar arata o victorie pentru Ucraina. Declaratiile au facute intr-un interviu exclusiv pentru emisiunea In PROfunzime.

Mircea GEOANA, SECRETAR GENERAL ADJUNCT AL NATO: Din punct de vedere al modului in care Ucraina isi doreste acest lucru, in care noi ii ajutam, au toate sansele sa izbandeasca in acest razboi. Repet, cat de mult, care este conturul izbanzii din definitia victoriei, este o chestiune pe care, iarasi, ucrainenii trebuie sa o decida.”

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: „Care sunt previziunile NATO vizavi de modul in care se va sfarsi acest razboi si cand se va termina acest razboi?” 

Mircea GEOANA, SECRETAR GENERAL ADJUNCT AL NATO: „Razboaiele se termina printr-o negociere politica si, razboaiele sunt imprevizibile prin definitie, nu stii in ce parte o iau. Noi nu vedem conditii politice ca cele doua parti sa ajunga la o solutie politica.”

Mircea Geoana a adaugat ca Rusia in continuare are obiective maximaliste si vrea sa opreasca Ucraina din drumul sau catre Europa.

Mircea GEOANA, SECRETAR GENERAL ADJUNCT AL NATO:Rusia vrea in continuare sa amputeze din teritoriu. Ucrainenii, pe buna dreptate, vor sa-si recupereze intreg teritoriul. Deci, probabil, acest razboi pacatos, blestemat si atat de devastator, cu efecte atat de multe, va continua . Dar la un moment dat, sa speram cat de curand cu putinta, vom ajunge la acel moment in care sa restabilim pacea.”

Secretarul general adjunct al NATO a precizat ca nu orice fel de pace, ci o pace durabila, statornica.

Mircea GEOANA, SECRETAR GENERAL ADJUNCT AL NATO: „Riscul este ca Putin si cu rusii sa se prefaca ca au un armistitiu sau un aranjament de pace, sa se rearmeze in timpul respectiv, si sa revina impotriva Ucrainei, cu forte proaspete si dupa o perioada de timp.”

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: Care ar fi conditiile care ar putea aseza cele doua parti?”

Mircea GEOANA, SECRETAR GENERAL ADJUNCT AL NATO: „Noi niciodata nu vom lua decizii in locul Ucrainei. Decizia cu privire la ce forma de pace, la ce contur al intelegerii apartine Ucrainei, si nu noua. Ar fi pentru noi imoral si injust sa decidem noi un anumit moment, gata suficient.(…).  Decizia este a Ucrainei. Exista un inceput de fundatie, este propunere de pace a presedintelui Volodimir Zelenski,o propunere cu zece puncte, ea a fost prezentata de presedintele Zelenski si celor de la G20 si celor din Africa, America Latina. Deci de unde va trebui inceput si, principala fiundatie, trebuie sa fie drept international, predictibilitate si forme de garantie reciproca ca acest razboi nu va reincepe dupa cateva zile. Cum spunea si Biden: „Nimic despre Ucraina, fara Ucraina.”

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie