21.02.2020
Cine va candida din partea PD la prezindentialele din acest an. Ce spune Dumitru Diacov - VIDEO
Dumitru Diacov a declarat in cadrul emisiunii InPROfunzime ca Partidul Democrat va avea un candidat la alegerile prezidentiale din acest an. Presedintele de onoare a formatiunii spune ca retragerea lui Marian Lupu in 2016 de la scrutin a fost o greseala a conducerii partidului.

Lorena BOGZA: "Va avea un candidat PD la prezidentiale? Sau se va repeta situatia din 2016?"

Dumitru DIACOV, DEPUTAT PD: “Dar ce a fost in 2016? Alegatorii PD au votat liber in 2016. Unii au votat pentru Maia Sandu, altii pentru Igor Dodon. A fost greseala liderului de atunci care s-a retras.”

Andrian CANDU, LIDERUL GRUPULUI PARLAMENTAR "PRO MOLDOVA": “A fost o greseala ca s-a retras Lupu. A fost o situatie bizara si stupida. A fost o sedinta unde s-au discutat ultimele sondaje si ultimele evolutii si a fost decis la acea sedinta ca sa se retraga.“

Fostul democrat spune ca nu a participat la acea sedinta.

Andrian CANDU, LIDERUL GRUPULUI PARLAMENTAR "PRO MOLDOVA": “Poate ca daca era bine sa se retraga, nu trebuie in asa fel.”

Dumitru DIACOV, DEPUTAT PD: “A fost un raspuns din partea Maiei Sandu cu marul otravit.”

Andrian CANDU, LIDERUL GRUPULUI PARLAMENTAR "PRO MOLDOVA": “Daca PD si-ar fi consolidat pozitia si ar fi sustinut-o pe Maia Sandu, atunci castiga Maia Sandu."

Lorena Bogza: “Veti avea un candidat?”

Dumitru DIACOV, DEPUTAT PD: “Eu cred ca da. PD trebuie sa se gandeasca serios la asta. Pana in primavara avem timp sa discutam.”

Lorena BOGZA: "Veti candida sau nu la prezidentiale? "

Andrian CANDU, LIDERUL GRUPULUI PARLAMENTAR "PRO MOLDOVA": "Este prematur sa faci astfel de planuri. Noi mai avem foarte multe de facut, de lucrat."

Lorena BOGZA: "Socialistii de ieri isi fac campanie."

Andrian CANDU, LIDERUL GRUPULUI PARLAMENTAR "PRO MOLDOVA": "Bine, ei isi fac campanie, au candidatul lor, este presedintele Dodon, care cu siguranta are o anumita strategie pentru al doilea mandat, dar in cazul meu personal si a micii echipe cu care sunt la ora actuala e prematur pentru a ne pozitiona pentru alegerile prezidentiale, desi, dupa cum spunea si domnul presedinte Diacov, spre primavara lucrurile se vor clarifica."

Totodata, Adrian Candu, spune ca daca ar fi sa sprijine un candidat de dreapta, atunci o va sustine pe lidera PAS, Maia Sandu.

Lorena Bogza: "Luati in calcul sa sprijiniti un candidat centru-dreapta?"

Andrian CANDU, LIDERUL GRUPULUI PARLAMENTAR "PRO MOLDOVA":In cazul respectiv, da. Poate pe Maia Sandu."

Lorena Bogza: "Dar Maia Sandu spunea despre dumneavostra ca sunteti toxic si daca plecati din PD poate discuta cu Partidul Democrat."

Andrian CANDU, LIDERUL GRUPULUI PARLAMENTAR "PRO MOLDOVA": "Faptul ca ea nu vrea sa discute cu mine asta nu inseamna ca nu am voie sa ma duc la urna de vot si sa votez asa cum vreau eu."

Lorena Bogza: “Domnule Diacov, ati face coalitie cu ACUM?”

Dumitru DIACOV, DEPUTAT: “PD a fost partidul care discuta cu toti. Eu mereu le-am spus colegilor din ACUM ca sunteti inca foarte tineri, fara experienta. Aveti 26 de voturi, cautati cu cine faceti alianta.” 

Alegerile prezidentiale in Moldova urmeaza sa fie organizate in toamna anului 2020.


Articole din aceeasi categorie