13.02.2023
Cine sunt ministrii din Guvernul Gavrilita care nu au fost suficienti de buni in functia pe care au avut-o? Valeriu Pasa: „Au fost domenii intregi unde nu s-a facut treaba”

Andrei Spinu, Sergiu Litvinenco, dar si Dumitru Budianschi sunt ministrii care nu au fost suficienti de buni in calitate de ministri in Guvernul Gavrilita. Despre asta au vorbit si expertii politici Valeriu Pasa si Ion Tabarta in cadrul emisiunii In Profunzime. 

„Andrei Spinu a reusit sa acumuleze o imagine foarte negativa, din mai multe motive. Au fost domenii intregi fata de care nici nu prea a reusit sa se apropie si sa faca mare treaba, totodata a avut o comunicare aroganta si faptul ca nu a reusit sa invede din greseli”, a declarat Valeriu Pasa.

Totodata, unele surse spun ca nici Sergiu Litvinenco nu va face parte din urmatorul cabinet de ministri.

„Au fost foarte multe aluzii in presa, eu nu cred ca Litvinenco ar fi fost corupt, cu interese. In acelasi timp, eu cred ca dumnealui nu a reusit sa manifeste duritate fata de sistemul de Justitie, probabil el are prea multa incredere in cumsecadenia oamenilor in general”, a spus Pasa.

De asemenea, el a mentionat ca nu cunoaste cine ar putea fi urmatorul ministru al Justitiei. 

Si ministrul Finantelor, Dumitru Budianschi, ar putea sa nu mai faca parte din noul guvern condus de Dorin Recean. 

„Blocul financiar economic, pana la venirea domnului Alaiba, a provocat multe semne de intrebare. Guvernarea ne-a spus ca inflatia mare cu care se confrunta tara noastra este din cauza BNM, dar puteau fi si cei din blocul financiar economic mai eficienti. Si atunci cand a plecat domnul Gaibu, cu acelasi succes putea sa plece si domnul Budianschi. Totodata, trebuie sa recunoastem ca a avut un mandat destul de complicat, deficitul bugetar a fost destul de mare. Problema domnului Budianschi la fel a fost ca nu a comunicat cel mai eficient, uneori s-a creat impresia ca a comunicat in mod arongant”, a mentionat Ion Tabarta.

La data de 10 februarie, premierul Natalia Gavrilita si-a anuntat demisia. Tot in aceeasi zi, Dorin Recean a fost desemnat candidat la functia de prim-ministru al Republicii Moldova de catre presedintele tarii, Maia Sandu.  

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie