11.04.2023
Cine se va ocupa de organizarea Adunarii Nationale "Moldova Europeana" si ce partide urmeaza sa participe in cadrul acesteia? Sefa statului vine cu detalii

Presedintele Maia Sandu anunta ca Adunarea Nationala care urmeaza sa fie convocata la 21 mai in Piata Marii Adunari Nationale va fi organizata in parteneriat cu toti cei care sprijina acest proiect. Printre acestia se vor regasi autoritatile publice centrale, autoritatile publice locale, dar desigur si cetatenii. In acest context, sefa statului mentioneaza ca autoritatile vor purta discutii si cu alte partide proeuropene.

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: "Suntem intr-un proces extrem de important care se numeste procesul de aderare la UE, pentru ca facem pasi hotarati, seriosi, pentru ca vorbim zilnic in raport cu partenerii nostri externi, in raport cu institutiile Uniunii Europene, cu statele membre vorbim despre dorinta Republicii Moldova si despre pregatirea Republicii Moldova de a avansa pe calea integrarii europene, este important sa se auda vocea poporului. Insa, in ultima vreme am auzit mai degraba vocile hotilor, am auzit vocile celor care se lasa cumparati de hoti si nu am auzit vocea poporului. Cred ca este important sa demonstram ca suntem hotarati, ca suntem uniti pe aceasta cale de integrare europeana. Noi vom munci in continuare pentru ca sa indeplinim asteptarile institutiilor europene, ca sa imbunatatim procesele, sa crestem standartele, ca sa ne apropiem de standartele UE, dar cel mai important lucru este vointa poporului si desigur vointa statelor membre ale Uniunii Europene. Iata acum este nevoie sa auzim si vocea poporului Republicii Moldova si eu cred ca este potrivit pentru ca avem pasi importanti pe care trebuie sa ii facem in urmatoarele luni si de aceea am convocat aceasta sedinta acum in cateva saptamani."

Intrebata despre cine urmeaza sa organizeze aceasta adunare, sefa statului a mentionat ca mai multe persoane s-au aratat deschise sa asigure sprijinul.

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: "Noi toti. Toti cei care sprijina acest proiect de tara al Republicii Moldova aderarea la UE se vor implica, vor participa bineinteles autoritatile publice centrale, autoritatile publice locale. Imediat dupa ce am facut anuntul, am primit cateva mesaje de la primari care au spus ca sunt incantati si ca vor pune umarul la organizarea evenimentului. Deci, toata lumea care tine la RM, la viitorul nostru si al copiilor nostri va participa si la organizare, dar mai ales va participa la aceasta adunare. Si partidele proeuropene si oamenii din socitatea civila si din mediul academic si din diferite institutii reprezentative pentru diferite categorii.

Totodata, Maia Sandu a mentionat ca in urmatoarele zile urmeaza sa se aseze la masa discutiilor cu alte partide proeuropene pentru a cere sprijinul si implicarea activa.

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: "O sa ne asezam cu colegii si probabil in urmatoarele zile sau imediat dupa sarbatorile de pasti o sa discutam aceste lucruri."

Intrebata, daca va cere sa se implice la organizarea acestui eveniment si partidul socialistilor, sefa statului a concis ca:

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: "Partidul socialistilor nu este un partid proeuropean."

Astazi, Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anuntat ca la 21 mai, in Piata Marii Adunari Nationale va fi convocata o adunare a cetatenilor in care va fi vociferata calea aleasa de Republica Moldova si poporul ei. In acest context, sefa statului a venit cu un indemn catre toti - oameni care lucreaza pamantul, profesori, studenti, organizatii neguvernamentale, antreprenori, medici, oameni de cultura, angajati in sectorul privat, functionari publici sa se alature initiativei.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.  

Articole din aceeasi categorie