11.10.2019
Cine ar putea castiga fotoliul de primar de Chisinau, daca duminica viitoare s-ar organiza alegerile locale. Datele sondajului prezentat astazi de Asociatia Sociogilor si Demografilor din RM - VIDEO
Daca duminica viitoare s-ar alege viitorul primar al capitalei, Ion Ceban ar lua cele mai multe voturi. Andrei Nastase este plasat pe locul doi in preferintele respondentilor, fiind urmat de Octavian Ticu si Dorin Chirtoaca. Sondajul a fost prezentat astazi de Asociatia Sociologilor si Demografilor din Moldova.

Daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale pentru cine veti vota la functia de Primar al capitalei?

Ion Ceban – 38,1%

Andrei Nastase – 25,4%

Octavian Ticu – 5,6%

Dorin Chirtoaca – 3,2%

Valeriu Munteanu – 2,9%

Ivan Diacov – 1,8%

Vladimir Cebotari – 1,2%

Valerii Climenco – 1,0%

Altii – 2,6%

Nu stiu, nu raspund – 12,8%

Nu particip la vot – 5,4%

Ion Ceban este in topul preferintelor votantilor, cu o cota de aproape 40 de procente. O patrime din sufragii ar putea obtine Andrei Nastase. La o distanta mare se afla Octavian Ticu, care ar acumula 5 procente, iar Dorin Chirtoaca si Valeriu Munteanu cate 3 la suta fiecare.

Ivan Diacov este favoritul a 2 la suta din respondenti, iar Vladimir Cebotari ar putea fi sustinunt de un singur procent, la fel ca si Valerii Climenco. Datele acumulate de Asociatia Sociologilor si Demografilor arata ca restul candidatilor ar aduna impreuna abia 3 procente.

In acelasi timp, mai mult de o zecime din persoanele chestionate nu ar sti in dreptul cui sa puna stampila, iar 5 procente nu ar participa la vot.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1195 de persoane si are o marja de eroare de 3 la suta. Autorii studiului spun ca exista posibilitatea ca viitorul edil sa fie ales chiar din primul tur. Datele au fost colectate in perioada 27 septembrie – 8 octombrie curent.

Articole din aceeasi categorie