30.11.2019
Chiril Motpan a transmis un demers Procuraturii Generale. Ce solicita "in regim de urgenta" deputatul ACUM
Deputatul ACUM, Chiril Motpan, solicita Procuraturii Generale sa prezinte concluziile privind interceptarile ilegale, despre care a vorbit anterior, si vrea sa afle daca si el a fost supus masurii speciale de investigatii. Despre asta, fostul presedinte al Comisiei parlamentare securitate nationala, aparare si ordine publica a scris pe pagina sa de Facebook.

Chiril MOTPAN, DEPUTAT ACUM: "In spiritul transparentei, pe care incercam, in prezent, sa o aducem in politica moldoveneasca, am solicitat Procuraturii Generale sa prezinte Comisiei parlamentare securitate nationala, aparare si ordine publica, in termenii prevazuti de lege, concluziile cu privire la interceptarea convorbirilor telefonice a unor personalitati publice, jurnalisti si lideri de opinie, materialele fiind expediate in adresa institutiei."

Motpan spune ca a expediat demersul Procuraturii Generale si l-a publicat pe pagina sa de Facebook.

"Stimate domnule Procuror General interimar,

In temeiul Legii despre statutul deputatului in Parlament, nr. 39-XIII din 07.04.1994, precum si in calitate de cetatean al Republicii Moldova, solicit sa fiu informat daca am fost supus masurii speciale de investigatii reglementate de Legea 59/2012 cu privire la activitatea speciala de investigatii.

In cazul in care am fost supus masurii speciale de investigatii, inclusiv si interceptarii, in temeiul art. 22 alin. (6) si (7) rog sa fiu informat despre aceasta, iinclusiv sa-mi fie prezentat procesul-verbal privind efectuarea masurii speciale de investigatii, precum si ordonanta procurorului cu privire la legalitatea masurii efectuate.

Solicit respectuos examinarea demersului in regim prioritar si prezentarea raspunsului in termenul cel mai scurt posibil", se arata in solicitarea transmita de Chiril Motpan lui Dumitru Robu."

Acum cateva zile, Chiril Motpan a facut publica o lista cu politicieni, jurnalisti sau profesori care ar fi fost filati in anul 2016, la comanda fostului sef adjunct al IGP din perioada guvernarii PD. Gheorghe Cavcaliuc a negat acuzatiile.

VEZI SI: Serviciul de Informatii si Securitate neaga ca ar fi implicat in interceptarea unor politicieni, jurnalisti sau oameni de afaceri si spune ca informatiile facute publice de presedintele comisiei securitate a Parlamentului sunt niste speculatii - VIDEO

Articole din aceeasi categorie