05.11.2019
Ceban insista pe o coalitie cu ACUM: "Am propus sa fie 2 viceprimari din partea blocului si un presedinte de consiliu pentru a balansa raportul putere executiva-putere legislativa." Reactia lui Slusari si Popsoi - VIDEO
Ion Ceban insista pe o coalitie cu blocul ACUM. Primarul ales spune ca le ofera doua fotolii de viceprimari si functia de presedinte de consiliu. In replica, Alexandru Slusari spune ca cel care a castigat primaria trebuie sa-si asume responsabilitatea si ca nu vede necesitatea unei coalitii, iar Mihai Popsoi afirma ca PAS nu are inca un raspuns in acest sens. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Ion CEBAN, PRIMAR ALES AL CAPITALEI: "Mi-as dori sa repartizam aceste responsabilitati. Avem o agenda foarte interesanta pe ceea ce tine de activitatea anticoruptie, relatiile cu suburbiile, investitiile. Am propus sa fie 2 viceprimari din partea blocului ACUM, un presedinte de consiliu pentru a balansa raportul putere executiva-putere legislativa cu statul permanent. Asta ar insemna sa schimbam legea in parlament. Sa avem o agenda foarte clara, pe proiecte foarte clare."

-Cand ati spus ca pana miercuri, v-ati bazat pe ceva?

Ion CEBAN, PRIMAR ALES AL CAPITALEI: "Eu m-am bazat pe faptul ca noi am avut intelegere practic in toate raioanele. Sunt ferm, eu nu vad de ce ar trebui sa existe o alta configuratie."

Contactati de PROTV, vicepresedintii PPDA si PAS spun ca nu vad necesitatea unei coalitii in Consiliul Municipal Chisinau, pentru ca proiectele bune vor fi sustinute.

Alexandru SLUSARI, VICEPRESEDINTE PPDA: "Ion Ceban a castigat primaria, sa-si asume guvernarea. Proiectele bune vor fi discutate. Nu cred ca consiliul nu va acorda sprijinul. Nu vad necesitatea coalitiei in CMC si nu vad cum noi putem sa ne asumam impreuna cu Ion Ceban administrarea orasului."

Mihai POPSOI, VICEPRESEDINTE PAS: "Nu avem inca un raspuns la aceasta intrebare. O sa discutam in partid. Urmatoarele zile o sa venim cu un raspuns."

Ion CEBAN, PRIMAR ALES AL CAPITALEI: "E cea mai logica si corecta abordare. Solicitarea mea a fost haideti sa vedem proiectele voastre bune si ale noastre, ne uitam in buget si le punem pe o foaie."

Ceban spune ca nu va face alianta cu consilierii care nu sunt integri.

-Cine sunt acestia?

Ion CEBAN, PRIMAR ALES AL CAPITALEI: "Este doar unul la aceasta etapa. Dorin Chirtoaca."

Ceban spune ca nu are o problema cu consilierii din partidul Sor.

Ion CEBAN, PRIMAR ALES AL CAPITALEI: "Oamenii m-au votat pe mine si i-au votat si pe ei pe toti, ca sa rezolvam aceste probleme. Eu voi face tot posibilul ca solutiile pe care le-am propus in programul meu electoral sa fie rezolvate si eu ma voi descurca, nu voi da vina pe nimeni."

Ceban propune concurs pentru sefii de directie.

-Nu pot sa nu va intreb, mama dvs, care a fost sef de Directie asistenta sociala, poate participa la acest concurs?

Ion CEBAN, PRIMAR ALES AL CAPITALEI: "Dumneaei nu va participa, dar sa stiti ca din toti sefii de Directie la acea etapa, ea era singura numita in baza de concurs."

Intrebat daca a vorbit cu Victor Chironda si Octavian Ticu, primarul ales spune ca:

Ion CEBAN, PRIMAR ALES AL CAPITALEI: "Cu Chironda am vorbit o saptamana in urma. Ma voi intalni cu fiecare. Din cate inteleg domnul Ticu nu va ramane in CMC, este doamna Pantea, ne cunoastem de mai mult timp, sper sa gasim limba comuna."

Ceban spune ca nu s-a consultat cu colegii in privinta numirii unor viceprimari si ca asteapta raspuns de la blocul ACUM.

In turul doi al alegerilor locale din capitala, candidatul PSRM, Ion Ceban, a castigat sefia Primariei cu voturile a 52.39% dintre alegatori. Andrei Nastase a acumulat 47.61%.

Articole din aceeasi categorie