22.04.2022
Cea mai concreta amenintare la adresa Moldovei din partea Rusiei, de la inceputul razboiului: armata rusa vrea sa creeze un coridor spre Transnistria pentru a „apara” vorbitorii de limba rusa

Ministerul rus al Apararii a numit sarcinile celei de-a doua etape a operatiunii speciale din Ucraina. Armata rusa intentioneaza sa creeze un coridor spre Transnistria pentru a „apara” vorbitorii de limba rusa. Comandantul Rusiei spune ca, prin controlul sudului Ucrainei, Rusia va avea un alt coridor spre auto-proclamata republica separatista Transnistria de pe teritoriul Republicii Moldova.

"Controlul asupra sudului Ucrainei este o alta cale spre Transnistria, unde exista, de asemenea, dovezi ca populatia vorbitoare de limba rusa este oprimata", a declarat Minnekayev, citat de TASS, la o intalnire in regiunea centrala rusa Sverdlovsk.

Rusia intentioneaza sa preia controlul deplin asupra Donbasului si sudului Ucrainei in cadrul celei de-a doua faze a operatiunii militare, a declarat vineri Rustam Minnekayev, comandantul adjunct al districtului militar central al Rusiei, relateaza agentia de presa Interfax.

Rusia intentioneaza sa creeze un coridor terestru intre Crimeea, pe care Rusia a anexat-o in 2014, si Donbas, a afirmat inaltul oficial militar rus.

Ministerul rus al Apararii a transmis vineri dimineata ca a lovit 58 de obiective militare din Ucraina in cursul noptii, inclusiv locatii in care erau concentrate trupe, depozite de combustibil si echipamente militare.

Ministerul a afirmat si ca a lovit, de asemenea, trei tinte cu rachete de inalta precizie in Ucraina, inclusiv un sistem de aparare aeriana S-300 si o mare concentrare de trupe ucrainene si echipamentul acestora.

Articole din aceeasi categorie