25.10.2022
Ce va urma dupa ce Curtea de Apel va pronunta o sentinta de condamnare in dosarul Sor. Veronica Dragalin, la emisiunea In PROfunzime "O sa solicitam confiscarea bunurilor si extradarea domnului Sor"

Seful Procuraturii Anticoruptie (PA), Veronica Dragalin, sustine ca la moment dosarul pe numele lui Ilan Sor este in curs de desfasurare si in urmatoarele saptamani Curtea de Apel ar putea pronunta o decizie in acest sens. Astfel, in cazul unei sentinta de condamnare outoritatile responsabile vor cere extradarea fugarului Ilan Sor din Israel, dar si vor fi puse sub sechestru toate averile acestuia. Declaratia a fost facuta in cadrul emisiunii IN PROfunzime.

Veronica DRAGALIN, PROCUROR SEF AL PROCURATURII ANTICORUPTIE: "Din discutiile mele cu procurorul din PA care reprezinta acuzarea la curtea de apel, suntem in faza finala. Pe 7 octombrie a avut loc o sedinta unde ambele parti, procurorii si avocatii au depus toate demersurile si cererile care ramaneau in proces. Deci, martorii deja au fost audiati si judecatorii au solicitat sa fie depuse toate cererile din ambele parti pana pe 5 octombrie si pe 7 octombrie a fost setata o sedinta. Dupa asta a fost inca una pe 19 octombrie si din 16 cereri care au fost depuse, 14 au fost respinse si urmeaza ca judecatorii. Deci, dosarul merge, pe 19 a fost ultima sedinta si mai avem inca doua, una pe 26 si una pe 28 octombrie unde judecatorii o sa mai examineze ce au mai ramas din cereri. Inteleg ca a durat multi ani, s-a plimbat acest dosar si la sud si la noi, dar acum parca lucrurile se misca si speram sa ajungem la un final si la o decizie de la Curtea de Apel."

Totodata, sefa PA anunta ca in urma unei decizii finale urmeaza a fi puse spre realizare mai multe actiuni, printre care extradarea fugarului Ilan Sor.

Veronica DRAGALIN, PROCUROR SEF AL PROCURATURII ANTICORUPTIE: "Cred ca asta va fi sentinta finala, iar ce urmeaza mai departe, in primul rand daca este o sentinta de condamnare noi o sa solicitam confiscarea bunurilor si in al doilea rand extradarea domnului Sor. Noi in general avem sechestre puse pe bunuri care apartin domnului Sor si urmeaza daca avem o sentinta sa luam toate masurile."

Intrebata, despre ce vor face procurorii in cazul in care Israelul va refuza sa-l extradeze pe SOR, acestia sustin ca se vor ocupa cu confiscarea tuturor averilor.

Veronica DRAGALIN, PROCUROR SEF AL PROCURATURII ANTICORUPTIE: "Daca asta va fi decizia Israelului, noi nu stiu daca o sa putem schimba ceva, dar ne vom ocupa cu confiscarea banilor. Daca noi vom reusi sa confiscam sume mari mari de bani, cetatenii nostri o sa simta asta mai mult ca acesta a juns la inchisoare."

Ilan Sor, care a fugit din tara in 2019, este condamnat la sapte ani si jumatate de inchisoare de prima instanta, fiind invinuit ca ar fi obtinut peste 5 miliarde de dolari de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spalat apoi prin firme off-shore. El se declara nevinovat

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508. 

Articole din aceeasi categorie