26.01.2021
Ce va face Platforma DA pentru declansarea alegerilor parlamentare anticipate. Alexandru Slusari: ,,Daca Maia Sandu decide ca aceste doua tentative sunt formale si roaga sa nu fie acordat votul, atunci Platforma DA nu voteaza''

Deputatul Alexandru Slusari spune ca in cazul in care Maia Sandu vine cu o declaratie si spune ca tentativele de inaintare a candidaturii unui prim-ministru sunt formale si roaga ca acesta sa nu fie votat, atunci Platforma DA nu va acorda votul. Totodata, Slusari a declarat ca sunt gata sa semneze declaratia PAS, insa este din nou o pierdere de timp. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In Profunzime.

Alexandru SLUSARI, DEPUTAT PLATFORMA DA: ,,Noi ramanem consecventi. De la 27 decembrie, de cand am avut consultarile cu doamna Maia Sandu nu s-a schimbat nimic. Noi am notat anumite riscuri, cel putin in situatie de a merge in alegerile anticipate cu guvernul Voicu.

Cea mai scurta cale pentru alegeri anticipate: 45 de zile si doua tentative.

Daca doamna Sandu iese cu un mesaj franc, despre declansarea alegerilor anticipate, de doua ori se propune guvernul, nu il votam si mergem la alegeri anticipate.

Sa va spun sincer, dupa ce a trecut peste o luna de la demisia lui Chicu, daca pe mine o sa ma intrebe cineva daca suntem acum mai aproape de alegeri anticipate de cat am fost pe 23 decembrie nu prea am ce sa raspund. Noi cam acolo suntem."

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: ,,Ce se va intampla daca va fi votata acea candidatura in parlament, ce sprijin politic va avea  guvernul?"

,,Depinde care va fi candidatura si cine voteaza. Din punctul meu de vedere daca Maia Sandu  spune transant ca aceasta  candidatura este formala, chiar daca va fi una buna, cu program bun, dar roaga sa nu fie votata, atunci Platforma DA nu isi va oferi votul.

Daca Maia Sandu spune ca isi doreste un guvern anti-criza pentru cateva saptamani atunci va fi o abordare, daca Maia Sandu spune ca sunt tentativele formale o sa fie o alta abordare. Evident ca noi nu o sa putem sa votam cu Sor si socialistii acest guvern, dar atunci o sa fie foarte clar cine isi doreste alegerile anticipate", a declarat deputatul Alexandru Slusari.

Intrebat daca Platforma DA va sprijini declaratia deputatilor de la PAS, Alexandru Slusari spune ca nu au nici o problema cu votarea acestei declaratii, mai ales ca in mare parte corespunde pozitiei Platformei DA, insa in asa mod se pierde timpul.

Articole din aceeasi categorie