12.12.2022
Ce v-a facut sa va schimbati optiunile si sa infiintati un partid pro-european? Ion Ceban, la emisiunea In PROfunzime: "Avem un razboi la est si nu cred ca poate ceva continua in formula in care a fost anterior"

Primarul capitalei, Ion Ceban, sustine ca in conditiile in care, in tara vecina este un razboi, nimic nu mai poate continua in formula in care a fost, astfel si-a propus sa infiinteze un partid pro-european, care se va baza pe transparenta si implicare. Declaratia a fost facuta in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Ion CEBAN, PRIMARUL CAPITALEI: "Hai sa ne aducem aminte cu ce s-a terminat totul in 2014, cu o guvernare care pretindea ca este pro-europeana. Guvernarea pro-europeana din 2014 in iunie, au fost aceste evenimente, in noiembrie ne-am lasat fara 1 miliard de euro, care pana in ziua de astazi povara este una foarte mare si nu a raspuns nimeni, nici pana in ziua de astazi. Deci, cam cu asta s-a soldat. Acum, ca a fost proces participativ sau nu, este o alta istorie. Puteti sa aduce imaginile din 2008 sau 2009, cand am fost seful secretariatului integral european la Guvern, eu am fost. Acum circumstantele in ziua de astazi este altfel si o sa vedeti si in programul, am vazut care si s-a strecurat la presa, obiectiv apare foarte transanta in conditiile situatiei de astazi, in circumstantele actuale nu poate fi o alta cale si gata." 

Intrebat de ce a hotarat sa refuze indreptarea Republicii Moldova spre Eurasia, Ceban afirma ca conditiile s-au schimbat sustantial si nu poate continua ca anterior.

Ion CEBAN, PRIMARUL CAPITALEI: "Conditiile s-au schimbat substantial. Avem un razboi la est si nu cred ca poate ceva continua in formula in care a fost anterior."

Ulterior, acesta afirma ca la moment este un deraj democratic si este nevoie de mai multa transparenta, pe care el promite ca o va oferi cetatenilor.

Ion CEBAN, PRIMARUL CAPITALEI: "Eu nu vreau doar sa ne numim pro-europeni. Acum vad foarte multe derapaje democratice care se intampla, in prezent cu actuala guvernare. Eu as vrea ca macar ceea ce se intampla la primarie, pe capitolul transparenta, pe capitolul participare, noi taxele lunare le discutam de o luna de zile, abia saptamana asta, abia o sa intre in procedura. Ceea ce este normal, este transparent. Multe asociatii de business, dicutam cu foarte multa lume si asa trebuie sa se intample la autoritatea centrala. Nu in patru ore, ma suna pe mine seful Directie Finante  si imi spune domunl primar, nu o sa credeti, dar eu nu inteleg ce se intampla. Ca in patru ore trebuie sa se dezbata bugetul. Asta, nu este normal, este o anti practica."

Intrebat, daca ii este frica ca alegatorul se va simti tradat, dupa ce acesta si-a schimbat viziunile politice, primarul sustine ca:

Ion CEBAN, PRIMARUL CAPITALEI:"Prin mare diferenta de altii, eu pot demonstra prin fapte ceea ce fac si ceea ce spun. Sunt foarte multi, cand am ajuns ca primar, ei nu credeau ca o sa fac fata lucrurilor, pana la urma este Maria Sa alegatorul, cum spuneti dumneavoastra, este cela care da verdictul final, da, nu, poate, cat si cum? Eu incerc sa imi onorez toate obligatiunile chiar in aceste conditii foarte dificile de criza, fara a da vina pe cineva."

Vezi AICI intreaga emisiune In PROfunzime din data de 12 decembrie.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.  

Articole din aceeasi categorie