26.10.2020
Ce spune Valeriu Munteanu despre solicitarea lui Dorin Chirtoaca la CEC privind excluderea lui Igor Dodon din cursa electorala

Reprezentantul candidatului Dorin Chirtoaca la dezbaterile electorale, Valeriu Munteanu, sustine ca Miscarea Politica Unirea a inaintat cel putin trei demersuri prin care cere excluderea lui Igor Dodon din cursa electorala din cauza relatiilor cu serviciile secrete ruse, dar CEC nu a venit cu o reactie. El spune ca Moldova nu a mai avut niciodata un presedinte mai inchinat Moscovei. Declaratiile facute la emisiunea " Eu vreau sa fiu presedinte".

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE: "Domnul Chirtoaca a spus ca a cerut excluderea lui Igor Dodon din cursa din cauza relatiilor cu serviciile secrete ruse ce reies din investigatia dosarului Rise. In acelasi timp, CEC spune ca nu a primit nicio foita, nicio solicitare. In ce mod a cerut excluderea?

Valeriu MUNTEANU, REPREZENTANTUL CANDIDATULUI DORIN CHIRTOACA: "Sunt cel putin trei demersuri in aceasta campanie elctorala, scrise si putem demonstra acest lucru. O sa il rog pe domnul Chirtoaca sa le publice imediat dupa emisiune. Unul din demersuri este pe acest motiv, pentru ca dumnealui s-a demonstrat si nu a negat acest lucru, ca ar fi un spion al Federatiei Ruse in RM, ca este in stransa legatura cu serviciile secrete de spionaj extern al Federatiei Ruse si ca isi coordoneaza discursurile si pozitiile luate la cel mai inalt nivel cu Rusia. Ia fost coordonat un discurs al dumnealui, si este demonstrat acest lucru."

Valeriu Munteanu spune ca in aceasta campanie elctorala s-a demonstrat ca exista in Moldova o suma mare de consultanti si oameni care lucreaza la serviciile secrete si care in 2019 i-au facut campanie lui Ceban, iar acum ii fac campanie lui Dodon.

"Noi consideram ca mai aplecat si inchinat Moscovei decat Dodon nu am avut niciun presedinte. Pe acest motiv a fost facuta solicitarea lui Dorin Chirtoaca la CEC", spune Valeriu Munteanu.

Articole din aceeasi categorie