29.11.2019
Ce spune Pavel Filip despre dosarul lui Ilan Sor: "-Vorbeam despre asta ori de cate ori ma intalneam cu partenerii de dezvoltare. -Cu Plahotniuc ati vorbit despre asta? -Sigur. Raspunsul era: noi ce influenta avem asupra instantelor de judecata?"
Pavel Filip califica dosarul lui Ilan Sor ca fiind una dintre cele mai mari probleme, pusa in discutii cu partenerii straini. Liderul PD spune ca Vlad Plahotniuc nu-i dadea importanta. Despre asta, Pavel Filip a declarat in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Lorena BOGZA: "Dosarul Sor vi se pare in regula?"

Pavel FILIP, LIDER PD: "Nu, v-am zis si la emisiunea precedenta. Eram prim-ministru si eram in situatia sa raspund la aceasta intrebare ori de cate ori ma intalneam cu partenerii nostri de dezvoltare, atunci cand mergeam la Bruxelles sau la Strasbourg".

Lorena BOGZA: "Cu Plahotniuc ati vorbit despre asta?"

Pavel FILIP, LIDER PD: "Sigur. Ii spuneam ca asta este una dintre cele mai mari probleme pe care le punem in discutii atunci cand vorbim cu partenerii. Raspunsul era: noi ce influenta avem asupra instantelor de judecata?".

Ilan Sor este condamnat la sapte ani si jumatate de inchisoare pentru fraude la BEM. Acesta ar fi parasit tara, cand democratii au plecat de la guvernare. De atunci, Sor, care a fost lipsit de imunitate parlamentara, a aparut in mai multe interventii video, dar nu a spus niciodata unde se afla. Anterior, seful Interpol Moldova a anuntat ca fostul primar de Orhei ar fi in Israel.

Articole din aceeasi categorie