22.04.2021
Ce spune PAS si PSRM, despre decizia CC de a examina miercuri sesizarile privind starea de urgenta declarata de Parlament

Deputatul PSRM, Girgore Novac si deputatul PAS, Igor Grosu, s-au expus pe seama mentinarii starii de urgenta, aceasta in contextul in care saptamana viitoare se va examina caracterul consitutional al insitiuirii acesteia. Deputatii si-au dat replici la emisiunea In PROfunzime cu Lorena Bogza.

Grigore NOVAC, DEPUTAT PSRM: "Nu stiu daca este CC in stare sa analizeze toate riscurile care pot fi pe viitor. Situatia ba se imbunatateste, ba se inrautateste. Avem in fata sarbatorile de Pasti si noi atestam o crestere mare anume dupa sarbatori. Parlamentul ar trebui sa fie cel care anuleaza starea de urgenta, daca specialistii ne recomanda acest lucru. Eu nu am incredere in CC, mai ales intr-o parte din judecatori, ce treaba are in general Curtea Constitutionala cu domeniul sanatatii."

Igor GROSU, DEPUTAT PAS: "Dupa mine actuala stare de urgent este o actiune politica prin care majoritate parlamentara incearca sa amane dizolvare parlamentului. Daca ar fi fost pe bune, ar fi fost o lista de actiuni concrete. Dar la scurt timp dupa ce a fost instituita starea de urgenta am asistat la un maraton de relaxari. Niciun sens nu are sa fie mentinuta aceasta stare de urgenta."

Totodata, deputatii au ajuns la un consens ca procesul de vaccinare trebuie sa continua cu si mai mare intesitate, iar daca se doreste un eventual scrutin electoral, membrii comisiei electorale si toti cei care iau parte la acest proces trebuie sa fie vaccinati.

Astazi, Curtea Constitutionala a anuntat ca miercuri, 28 aprilie 2021, va avea loc examinarea sesizarilor depuse de deputatii, Octavian Ticu si Sergiu Litvinenco, privind starea de urgenta declarata de Parlament.

Articole din aceeasi categorie