07.11.2019
Ce spune Maia Sandu despre discutiile pe care le va avea maine cu seful statului: "Cei mai toxici judecatoi au prins la tupeu si se comporta obraznic. Acest mod in care ei se comporta ma duce la gandul ca oamenii astia au un anumit sprijin politic care poate veni doar din partea lui Igor Dodon"
Maia Sandu spune ca va merge maine la intalnirea cu Igor Dodon si fractiunea PSRM pentru a-si apara punctul de vedere privind numirea Procurorului General. Prim-ministrul insista ca asumarea responsabilitatii a fost cea mai sigura solutie. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Veti merge la discutia cu presedintele?

Maia SANDU, PRIM-MINISTRUL RM: "Da, voi merge in Parlament la intalnirea cu PSRM. O solutie mai buna nu a mai fost, a fost singura solutie corecta si legala. O sa-mi apar punctul de vedere. Sunt mai multe ingrijorari care tin de cine incearca sa-si subordoneze institutiile statului. Daca va amintiti cum se comportau anumiti judecatori la inceput, acum cei mai toxici judecatoi au prins la tupeu si se comporta obraznic. Acest mod in care ei se comporta ma duce la gandul ca oamenii astia nu au un anumit sprijin politic. Poate veni doar din partea lui Igor Dodon. Noi vrem sa-i scoatem pe acesti oameni din sistem."

Maia Sandu mai spune ca legea este aprobata si ca nu va face pasul inapoi.

"Toti pasii trebuie sa fie corecti si in raport cu celelalte elemente ale reformei justitiei. Numirea procurorului este unul dintre elementele importante."

Igor Dodon a invitat fractiunile din majoritatea parlamentara la discutii separate maine. Dupa aceste discutii, presedintele sustine ca va fi clar care vor fi urmatorii pasi si daca va cadea guvernul sau nu. Dodon sustine ca isi doreste ca aceasta alianta, dar si activitatea guvernului, sa continue, intrucat ar fi „o sansa pentru RM„ in acelasi timp o motiune deja se pregateste, spune seful statului.

Ieri, Guvernul a facut un pas care pune sub semnul intrebarii viitorul Executivului. Cabinetul Sandu si-a asumat raspunderea si a modificat Legea Procuraturii, fara sa mai fie nevoie de votul in Parlament. Conform modificarilor, prim-ministrul va numi cativa candidati la functia de Procuror General. Se intampla dupa ce rezultatul concursului organizat de Ministerul Justitiei a fost anulat.

Articole din aceeasi categorie