07.12.2020
Ce spune Maia Sandu despre decizia Curtii Constitutionale de a suspenda Legea privind preluarea SIS din subordinea presedintelui

Maia Sandu spune ca asteapta o decizie finala in ceea ce priveste proiectul privind preluarea SIS din subordinea presedintelui. Lidera PAS sustine ca asteapta o decizie pozitiva si in privinta sesizarilor privind celelate proiecte de legi votate in parlament. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Maia SANDU, PRESEDINTELE ALES AL RM: "Bineinteles, noi asteptam decizia finala. Nu stim exact cand va avea loc sau cand va veni decizia Curtii. Este un prim pas, din punctul nostru de vedere pozitiv, dar asteptam decizia Curtii si pe acest subiect si pe alte subiecte, adica legile care au fost votate in doua lecturi, foarte rapid cu incalcarea tuturor regulilor, acolo am putut contesta. Pe anumite legi care au fost aprobate doar in prima lectura nu au putut fi contestate."

La data de 3 decembrie, pe fundalul strigatelor si incercarii opozitiei de a impiedica votarea mai multor legi, deputatii de la PSRM si Pentru Moldova au votat proiectul privind preluarea SIS din subordinea presedintelui, propus de PSRM.

Opozitia s-a aratat nemultumita si a trimis o sesizarea la Curtea Constitutionala. Astazi CC a anuntat ca legea privind activitatea SIS, votata in Parlament de PSRM si "Pentru Moldova", a fost suspendata.

Articole din aceeasi categorie