21.11.2019
Ce spune Igor Dodon despre inregistrarile in care apare alaturi de Plahotniuc si discuta despre finantarea PSRM de catre Rusiei, dar si despre federalizarea RM: „Jucati sah si o sa intelegeti” - VIDEO
Igor Dodon sustine ca inregistrarile in care apare alaturi de Plahotniuc si discuta despre finantarea PSRM din partea Rusiei, dar si despre federalizarea RM, care au aparut in presa in luna iunie, ar fi fost trucate si ca atunci s-a pus in discutie, de fapt, crearea unei alte coalitii majoritare in parlament. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime cu Lorena Bogza.

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE: „Sunt mari semne de intrebare ceea ce priveste interesele cui le reprezinta pesedintele Igor Dodon. Dumneavoastra erati acolo in calitate de presedinte.

Ce faceati acolo?

Ce a fost cu acele imagini, pentru ca dumneavoastra, ati negociat federalizarea Republicii Moldova dictata de catre Kozak si ati afirmat ca PSRM obtine in jur de 700 de mii de dolari pe luna, din Federatia Rusa? ,,

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: „Am raspuns de multe ori la aceasta intrebare. In primul rand, aceste imagini au fost trucate si scoase unele cuvinte din context, va fi si o expertiza in acest sens, in al doilea rand am mentionat deja in mai multe emisiuni ca au fost niste discutii cu scopul de a obtine timp pentru a face alta coalitie, si dupa cum am mentionat, jucati sah si o sa intelegeti.,,

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE: „Dintr-o parte va spun sincer ca nu au parut a fi acele discutii trucate, dar fac si o paranteza, domnul Nastase care initial spunea ca ar putea sa existe niste semne de intrebare, acum spune ca a primit raspunsuri la o expertiza comandata in Romania si acele imagini nu sunt trucate.”

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: „Ceea ce spune domnul Nastase care in luna iunie, cand, de fapt, a fost decizia procuraturii in acest sens, care s-a documentat si nu a gasit absolut nicio incalcare pe acest episod, si acum si-a schimbat opinia dupa ce a plecat in opozitie. Sunt declaratiile unor oponenti politici care sunt sigur ca vor fi inca multe de acestea."

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE: „Dumneavostra nu considerati ca ar fi trebuit sa va dati demisia dupa ce aceste imagini au aparut in spatiul public?”

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: „Categoric nu, eu cred ca isi dorea cineva acest lucru atunci, foarte tare isi dorea, si aceasta a fost o presiune si o incercare de santaj asupra mea, pentru ca eu daca imi dadeam demisia pe atunci, Plahotniuc acum inca era la guvernare, pentru ca tot ce s-a intamplat in acea perioada, si faptul ca Plahotniuc a plecat de la guvernare si nu mai controleaza aceasta tara, este datorita faptului ca am dat dovada de caracter si nu m-am lasat santajat si am mers ferm asa cum am considerat oportun si situatia s-a schimbat tare mult."

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE: „… dumneavoastra, ori sunteti un actor foarte bun, ori acolo nu ati jucat teatru?”

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: „Eu sincer va spun, jucati sah.”

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE: „Dumneavoastra ati declarat ca acesta a fost un joc coordonat cu servicii secrete rusesti?”

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: „Care joc?”

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE: „Dumneavoastra ati spus ca a fost un joc coordonat cu serviciile secrete.”

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: „Nu, de unde ati luat prostia asta?  Hai lasati gluma, nici un joc cu serviciile secrete, a fost o discutie pentru a crea o alta coalitie majoritara in parlament.”

CITESTE SI: PROBA VIDEO, publicata de Publika. Igor Dodon - la negocieri cu Vlad Plahotniuc

PROBA VIDEO 2, publicata de Publika. In imagini, Igor Dodon ar promite ca Rusia va inchide dosarele penale pe numele lui Plahotniuc dupa ce semneaza acordul de federalizare a tarii - VIDEO

PROBA VIDEO 3, publicata de Publika. In imagini Dodon ar cere bani de la Plahotniuc si ar spune ca primeste de la rusi pana la 700 de mii de dolari pe luna

Articole din aceeasi categorie