03.07.2020
Ce spune Igor Dodon, despre asumare raspunerii de Guvern pentru patru proiecte de lege de modificare a bugetului. Scenariile prezentate de seful statului

Igor Dodon spune ca, in cazul in care, astazi, la sedinta parlamentului, opozitia parlamentara va boicota din nou, iar legile propuse de guvern nu intra in vigoare, va fi necesara organizarea unei discutii cu guvernul si membrii din coalitia de guvernare pentru a lua o decizie. Seful statului mentioneaza ca in cazul in care nu vor fi votate aceste legi, cei din opozitie se vor face responsabili.

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: "Atunci cand nu este in parlament majoritate parlamentara, constitutia presupune ca guvernul poate sa isi asume responsabilitatea fata de parlament pentru unele proiecte importante.

Este vorba despre niste proiecte foarte importante.

-700 de lei la pensionari,  660 de mii de pensionari vor primi 700 de lei supliment la pensie.

-Majorarea salariilor la medici: Prima etapa 1 septembrie, 1 ianuarie si a treia etapa finala, prima jumatate a anului viitor.

-Alocarea suplimentar a 100 de milioane de lei din fondul de solutionare a agriculturii.

-50 de milioane de lei suplimentar pentru parcurile industriale.

Acesta este scopul proiectului

Ce face opozitia, iaca primul pas, greseala Maei Sandu si Andrei Nastase. In parlamnet, coalitia Sandu, Candu, Plaha si  Sor boicoteaza sedinta parlamentului ca guvernul sa nu poate prezenta aceste proiecte. Daca Guvernul nu prezinta aceasta lege, ea nu poate sa inte in vigoare. Ei fac acest lucru cu scopul ca sa blocheze guvernul.

Dupa aceasta, daca guvernul nu poate sa indeplineasca aceste obligatiuni trebuie sa i-a o decizie si decizia trebuie sa o i-a in zilele urmatoare.

Astazi va mai fi o incercare de a se convoca parlamentul, daca acestia iar boicoteaza si aceste proiecte nu intra in vigoare atunci, trebuie sa ne asezam cu colegii din guvern, colegii din coalitia de guvernare si sa luam o decizie, dar fiecare cetatean sa stie cine a blocat majorarea salariilor, cine a blocat alocarea banilor la agricultori si cine nu a permis ca pensionarii sa obtina 700 de lei."

Articole din aceeasi categorie