15.10.2019
Ce spune fostul ministru al Apararii si actual candidat la fotoliul de primar al capitalei, Vitalie Marinuta, despre cele patru arme pe care le detine: „Mie armele permanent mi-au placut. Asta este o pasiune a mea. Nu le folosesc des, dar le am”
Fostul ministru al Apararii si actual candidat la fotoliul de primar al capitalei, Vitalie Marinuta, sustine ca cele patru arme pe care le detine sunt o pasiune. Acesta a tinut sa precizeze ca nu face colectie, dar are patru arme „care-i plac si le are”. Una ar fi primit-o in dar de la ministerul Apararii, in timpul mandatului sau, iar inca trei si le-ar fi cumparat singur, a spus el.

Lorena BOGZA: „Ati declarat trei pistoale si o arma cu teava lunga...”

Vitalie MARINUTA, CANDIDATUL PARTIDULUI VERDE ECOLOGIST: Corect. Eu sunt militar de profesie.”

Lorena BOGZA: „De unde le aveti tocmai trei plus una?”

Vitalie MARINUTA, CANDIDATUL PARTIDULUI VERDE ECOLOGIST: Eu de la 15 ani sunt in militarie. Mie armele permanent mi-au placut. Ele sunt declarate. Am un pistol mic, un pistol mai mare, am o arma de vanatoare si asta este o pasiune a mea.”

Lorena BOGZA: „Pur si simplu ca sa le colectionati?”

Vitalie MARINUTA, CANDIDATUL PARTIDULUI VERDE ECOLOGIST: Nu le colectionez, am trei tipuri de armament care-mi plac si eu le am. Nu le folosesc des, dar le am.”

Cat despre acuzatiile facute anterior de actualul ministru al Apararii, Pavel Voicu, precum ca mai multe ilegalitati ar fi avut loc la minister pe timpul fostelor guvernari, inclusiv pe durata mandatului lui Vitalie Marinuta, acesta a negat acuzatiile.

„Nu-i adevarat. Domnul ministru Voicu singur pe el se contrazice.”, a mai spus Vitalie Marinuta.

Mai exact, Voicu a mentionat ca Marinuta si-ar fi facut cadou sie si altor demnitari mai multe arme, dar si ar fi acordat ilegal grade militare. 

Vitalie Marinuta sutine ca arma i-a fost oferita cadou pentru anumite merite

„A fost cadou din partea ministerului Apararii pentru aportul meu in sectorul de securitate si aparare.”, a precizat Marinuta.

Vitalie Marinuta a fost Ministru al Apararii Republicii Moldova in perioada 2009-2014, in Guvernele Filat si Leanca. A facut parte din Partidul Liberal. La alegerile parlamentare din 2010 a fost inclus cu numarul 23 in lista PL pentru functia de deputat. In aprilie 2013, de rand cu alti 30 de membri ai PL, a anuntat ca s-au reunit in Consiliul de Reformare a Partidului Liberal (CRPL), cerand alegerea lui Dorin Chirtoaca in fruntea PL-ului, in locul lui Mihai Ghimpu. Drept urmare, Partidul Liberal si-a retras sustinerea politica pentru Marinuta ca ministru al Apararii. Ulterior el si-a anuntat demisia si a devenit membru al noii formatiuni politice, Partidul Liberal Reformator. In vara anului 2014, Marinuta a fost exclus din PLR dupa ce a venit cu mai multe acuzatii la adresa liderilor partidului. In noiembrie 2014, Marinuta a aderat la Partidul Democrat. In prezent Vitalie Marinuta este secretarul general al Partidului Verde Ecologist din R. Moldova si detine functia de director la SRL Mari Grup, afacere pe care a fondat-o in 2007. La alegerile parlamentare din 24 februarie curent a candidat la functia de deputat in circumscriptia nr 19, Ivancea, insa a obtinut doar 1,69% din numarul total de voturi valabil exprimate, clasandu-se pe penultimul loc.

Acum Marinuta candideaza la functia de primar al capitalei din partea Partidului Verde Ecologist.

Alegerile generale locale vor avea loc pe data de 20 octombrie.

Articole din aceeasi categorie