28.06.2019
Ce spune Dereck J. Hogan despre intentia Statelor Unite ale Americii de a construi ambasada pe teritoriul Stadionului Republican
Dereck J. Hogan vorbeste in cadrul emisiunii InPROfunzime cu Lorena Bogza despre intentia Statelor Unite ale Americii de a construi ambasada pe teritoriul Stadionului Republican.

Dereck J. Hogan, ambasadorul SUA in Republica Moldova: "Daca sa fiu sincer, este o istorie foarte lunga, suntem deja in 5 sau 6 locuri in Chisinau, noi avem nevoie de un loc unde sa poata lucra toti cei 300 de angajati din ambasadei, avem nevoie de un loc mai securizat. Noi intelegem ca Stadionul Republican ocupa un loc special in inima moldovenilor, eu pot sa va asigur daca tranzactia ar fi fost finalizata, procesele privind negocierea unui pret cu RM si toate procedurile aveau sa fie facute intr-un mod transparent si cu suma aceea de bani vor fi foarte multe oportunitati de a construi alte zone sau atractii turistice.

Acest lucru ar fi imbunatatit frumusetea orasului si ambasada noastra ar fi fost facuta in coordonare comunca cu guvernul RM, noi suntem incantati ca vom discuta cu guvernul nou despre acesti pasi, dar asta poate dura inca vreo 5 sau chiar 7 ani, este un proces foarte lung, din cauza nivelului de securizari si cerinte, dar noi suntem gata sa incepem acest proces.

Sigur ca acest proces va fi condus de Guvernul RM, va fi un proces transparent si noi suntem gata sa vorbim cu oamenii din RM."

La data de 18 iulie 2018, Guvernul Filip a luat decizia ca in locul Stadionului Republican sa fie ridicat un nou sediu al ambasadei SUA la Chisinau.

Articole din aceeasi categorie