20.02.2020
Ce spune Andrian Candu despre rolul lui Vlad Plahotniuc in viitorul grup parlamentar - VIDEO
Intrebat care este rolul lui Vlad Plahotniuc in viitorul grup parlamentar, Andrian Candu sustine ca fostul lider PD nu are niciun rol si ca l-a sunat doar sa-l anunte ca paraseste Partidul Democrat. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Intrebat care este rolul lui Vlad Plahotniuc in viitorul grup parlamentar, Andrian Candu sustine ca fostul lider PD nu are niciun rol si ca l-a sunat doar sa-l anunte ca paraseste Partidul Democrat. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Lorena BOGZA: "Sunt voci care spun ca, de fapt, cei care au iesit sunt aripa "Pro Plahotniuc". Ce loc are Plahotniuc in viitoarea formatiune?"

Andrian CANDU, LIDERUL GRUPULUI PARLAMENTAR "PRO MOLDOVA": "Nu are niciun loc, nicio influenta si nu va avea in continuare."

Intrebat de ce l-a sunat pe Plahotniuc si cat de des vorbeste cu acesta, Adrian Candu, a spus ca l-a sunat doar ca sa il anunte ca paraseste partidul.

Lorena BOGZA: "Atunci, de ce ati vorbit cu el la telefon inainte de a face aceasta miscare? "

Andrian CANDU, LIDERUL GRUPULUI PARLAMENTAR "PRO MOLDOVA": "L-am sunat eu personal sa-l anunt, fiindca dumnealui este cel care a fost presedinte si a avut o contriubutie la aceasta echipa. Dumnealui a avut o influenta considerabila atunci cand eu am venit in echipa Partidului Democrat si am considerat ca este pur uman ca sa nu afle despre acest lucru din presa si sa-i spun eu ca plec. Atata tot. Doar l-am anuntat."

Lorena BOGZA: "La interesat asta pe Vlad Plahotniuc?"

Andrian CANDU, LIDERUL GRUPULUI PARLAMENTAR "PRO MOLDOVA": "Sigur ca da."

Dumitru DIACOV, DEPUTAT PD: "Am o singura curiozitate, l-a intristat asta pe Plahotniuc sau l-a bucurat?

Andrian CANDU, LIDERUL GRUPULUI PARLAMENTAR "PRO MOLDOVA": "Dumealui nu a fost fericit, va recunosc.

Eu nu l-am sunat sa-l intreb daca e bine sau e rau. Eram determinat deja sa fac acest pas si am sunat sa-l anunt. Eu mi-am inchipuit cum m-as fi simtit eu sa aflu din presa ca o persoana mai apropiata, pe care tu ai adus-o intr-o echipa, care ai crescut-o si tii la ea, a plecat si tu nu stii."

Lorena BOGZA: "Dar cat de des comunicati cu dumnealui?"

Andrian CANDU, LIDERUL GRUPULUI PARLAMENTAR "PRO MOLDOVA": "Foarte rar."

Fostul lider PD a plecat din tara in luna iunie, imediat ce democratii au cedat puterea, dar autoritatile de la noi au solicitat Interpolului ca sa-l dea in cautare abia in luna octombrie anul trecut.

Pe numele fostului lider PD este pornit un dosar penal pentru spalare de bani in proportii deosebit de mari.

Vlad Plahotniuc si membrii familiei sale au fost declarate persoane indezirabile pe teritoriul SUA. Anterior si Federatia Rusa a solicitat Interpolului sa-l dea in cautare pe fostul lider PD, acuzandu-l de trafic de droguri, insa institutia a refuzat solicitarea, motivand ca ar fi vorba de un dosar politic.


Articole din aceeasi categorie