07.07.2020
Ce spune Andrei Nastase despre decizia CC: "Se cauta pretexte, scuze si inchipuite motive pentru a nu se demite guvernul Chicu prin motiune de cenzura"

Liderul PPDA, Andrei Nastase, a venit cu o reactie dupa decizia Curtii Constitutionale, precum ca alegerile parlamentare anticipate si cele prezidentiale nu pot avea loc in aceeasi zi, si spune ca se cauta pretexte si motive pentru ca guvernul Chicu sa nu fie demis.

Andrei NASTASE, LIDERUL PPDA: "Decizia de astazi a Curtii Constitutionale era previzibila si se incadreaza cu strictete in litera si spiritul Constitutiei Republicii Moldova. Cine se astepta ca textul Constitutiei sa fie din nou interpretat in contextul unor interese politice de moment s-a inselat. Daca in Constitutie scrie NU, tu, politician oportunist, de ce atentezi la ea bazandu-te pe o inchipuita matematica a voturilor de la Curte?"

Liderul PPDA a mentionat despre faptul ca PPDA a interpelat CC cu sesizari care nu trebuiau trecute cu vederea:"Cazul imprumutului neconstitutional accesat de Igor Dodon si PSRM sau cazul amenzilor aplicate populatiei in timpul starii de urgenta sunt doua exemple relevante care evidentiaza abordarile noastre serioase si constante fata de societate si fata de drepturile si libertatile cetatenilor.

Constatam cu ingrijorare ca decizia politicienilor de a alege calea corecta pentru rezolvarea crizei generalizate prin care trece Republica Moldova intarzie sa fie asumata. Se inventeaza si se sustin mediatic, prin propaganda agresiva, solutii imposibile, neconforme cu legile si Constitutia Republicii Moldova, se cauta pretexte, scuze si inchipuite motive pentru a nu se demite guvernul Chicu prin motiune de cenzura si pentru a nu se vota instalarea unui guvern pro-european, profesionist si responsabil, asumat de Platforma DA si sustinut de partenerii de dezvoltare, un guvern care poate livra solutii imediate la sutele de probleme care reclama acest lucru".

In mod repetat, Nastase face apel catre deputatii din Parlamentul Republicii Moldova sa se implice pentru a demiterea guvernul Chicu.

Articole din aceeasi categorie