28.05.2021
Ce spun expertii despre bugetul rezervat pentru alegeri: "Costurile reale ar fi 100 milioane de lei"

Nicolae Panfil si Valeriu Pasa au declarat ca PSRM a dezinformat atunci cand a spus ca nu sunt bani in buget pentru alegerile parlamentare anticipate. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii IN PROfunzime.

Nicolae PANFIL, SEF AL MISIUNII PROMO-LEX DE MONITORIZARE A ALEGERILOR: "Avem o stare de incercitudine in ceea ce priveste finantarea alegerilor. Eu cred ca bani se vor gasi oricum, nu imi imaginez situatia in care Guvernul nu va putea gasi resurse. Exista niste factori, obiectivi, care nu iti permit sa stabilesti un buget exact. Practic in ultimele scrutine 20% din bugetul care a fost predestinat pentru alegeri nu s-a valorificat pana la urma."

Valeriu PASA, EXPERT WATCHDOG:"Nu exista o problema a finantarii alegerilor. Conducerea CEC actioneaza politic si alimenteaza aceasta dezinformare ca nu sunt bani pentru alegeri. Alegerile prezidentiale au costat 136 de milioane. Costurile reale ar fi 100 milioane de lei. In fondul de rezerva au fost multi bani alocati care nu au fost folositi. Ceea ce a declarat reprezentantii PSRM ...ar fi vorba de un sabotaj electoral."

Articole din aceeasi categorie