05.12.2019
Ce spun deputatii Vladimir Cebotari, Chiril Motpan si Sergiu Litvinenco despre dubla identitate a lui Vlad Plahotniuc
Deputatii Vladimir Cebotari, Chiril Motpan si Sergiu Litvinenco au vorbit in cadrul emisiunii InPROfunzime despre dubla identitate a lui Vlad Plahotniuc.

Sergiu LITVINENCO, DEPUTAT PAS: "Nu este exclus ca el a iesit din tara cu aceasta identitate."

Chiril MOTPAN, DEPUTAT PPDA: "Nu functioneaza legea, avem inca problema cu dobandirea cetateniei prin investitie."

Lorena BOGZA: "Domnule Cebotari, cum ati reactionat cand ati aflat? Sau stiati?"

Vlad CEBOTARI, DEPUTAT PD: "Nu, nu stiam. In primul rand iti pui intrebarea, pentru ce are nevoie un om de a doua identitate. Am incercat sa-mi aduc aminte anumite situatii, despre care se mai discuta. Atat in interiorul partidului, cat si in alte cercuri. Se stie cert ca au existat mai multe tentative de rapire a domnului Plahotniuc, poate aceste identitati au legatura cu aceasta situatie."

Chiril MOTPAN, DEPUTAT PPDA: "In momentul in care el dirija cu toate institutiile statului, iar Botanari era la SIS, era usor de facut asta. Autoritatile trebuie acum sa-si faca treaba."

Vlad CEBOTARI, DEPUTAT PD: "Domnule Motpan, admiteti ca eu cumva pe Plahotniul il cunosc mai bine decat dvs. Credeti-ma ca eu din cate-l stiu pe Plahotniuc, el nu si-ar fi permis sa faca un astfel de pas in afara cadrului legal."

Lorena BOGZA: "De ce cineva a vrut sa atenteze la viata lui Plahotniuc?"

Vlad CEBOTARI, DEPUTAT PD: "Eu nu cunosc."

Chiril MOTPAN, DEPUTAT PPDA: "Totul tine de domeniul ciminal al lui Plahotniuc. Este deja demonstrat ca dansul avea activitati cu tenta criminala. Avea o armata intreaga de mercenari, care ii asigurau securitatea non-stop."

Lorena BOGZA: "Unde e demonstrat?"

Chiril MOTPAN, DEPUTAT PPDA: "A trecut si prin Interpol. In Rusia sunt dosare."

Sergiu LITVINENCO, DEPUTAT PAS: "Ceea ce spune domnul Cebotari, asta este posibil intr-o tara unde este un stat de drept."

Chiril MOTPAN, DEPUTAT PPDA: "Este vorba de o suprapunere asupra legii a unor persoane."

Ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Igor Dodon a anuntat ca Vlad Plahotniuc are o a doua identitate si se numeste Vladislav Novak. Igor Dodon sustine ca documentul i-a fost eliberat de Agentia Servicii Publice, la solicitarea SIS-ului. Fostul lider PD insa nu ar fi iesit din tara pe baza acestui act. Presedintele spune ca motivele pentru care democratul s-a ales cu inca un nume nu se cunosc deocamdata.

Nu am reusit sa dam de fostul director SIS pentru a obtine un comentariu. Despre faptul ca Plahotniuc ar avea un nume in plus a anuntat si deputatul Chiril Motpan, pe atunci presedinte al comisiei parlamentare pentru securitate nationala si ordine publica.

Igor Dodon a spus ca si pe numele Novak, fostul lider PD e dat in cautare internationala de autoritatile noastre, doar ca Interopolul inca nu a acceptat solicitarea, intrucat poza acestuia nu a aparut pe site-ul organizatiei. 

Vlad Plahotniuc a fugit din tara in luna iunie cand democratii au cedat puterea.

Articole din aceeasi categorie