10.10.2022
Ce se va intampla daca Republica Moldova va importa curent la un pret mai mare? Marcel Spatari, la emisiunea In PROfunzime: "Mecanismul ne permite sa compensam si energia electrica"

Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Marcel Spatari, sustine ca in cazul ca Republica Moldova va importa curent la un pret mai mare, mecanismul va permite sa compenseze si energia electrica. Declaratia a fost facuta in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Marcel SPATARI, MINISTRUL MUNCII SI PROTECTIEI SOCIALE: "Mecanismul ne permite sa compensam si energia electrica. Miercuri, plasam platforma pe care familiile se vor inregistra in comunicare cu Guvernul s-a angajat sa compenseze cel putin cresterea la gazele naturale si energia termica, pentru ca aceste doua facturi sunt deosebit de mari pentru oameni. In cazul in care si energia debine foarte scumpa si oamenii o sa-si plateasca greu facturile, acest mecanism ne va permite sa compensam si cresterea preturilor la energia electrica si pentru asta noi deja am comunicat cu furnizorii, am comunicat cu Premier Energy si cu furnizorul din nord si am primit si de la ei informatii despre NLC-urile si locurile de consum a fiecarei gospodarii. Datele de la furnizorii de energie electrica sunt pe platforma de compensatii si in calculul vulnerabilitatii se iau in considerare si energia electrica."

Astazi, autoritatile ucrainene au luat decizia de a nu mai exporta energie electrica din 11 octombrie, in urma a atacurilor rusesti cu rachete asupra instalatiilor energetice. Anuntul a fost facut de Ministerul Energiei al Ucrainei.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie