26.01.2021
Ce scenarii vede PSRM pentru a ajunge la alegerile parlamentare anticipate si ce vor face in cazul in care Maia Sandu va inainta candidatura unui prim-ministru

Reprezentantii PSRM evita sa raspunda daca vor vota sau nu candidatura unui prim-ministru pe care ar urma sa il inainteze presedinta Maia Sandu. Deputatul Vasile Bolea a declarat ca PSRM va analiza candidatura pe care o va inainta presedinta, dupa care se vor intalni la discutii cu reprezentantii partidului pentru a lua o decizie. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Vasile BOLEA, DEPUTAT PSRM: ,,In cazul respectiv, presedintele tarii, in urma consultarilor cu fractiunile urmeaza sa desemneze o candidatura la functia de prim-ministru. Daca presedintele tarii vede ca nu exista o majoritate parlamentara formalizata, aceasta prerogativa este din partea presedintelui sa inainteze pe cine doreste la functia de prim-ministru. In cazul in care nu se voteaza de doua ori candidaturile propuse de presdintele tarii, atunci ca si sanctiune pentru parlament  este dizolvarea lui."


Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: ,,Cum procedeaza PSRM in cazul in care Maia Sandu vine in parlament cu aceasta candidatura?"

Vasile BOLEA, DEPUTAT PSRM: ,,Ne uitam la aceasta candidatura, ne uitam la toata garnitura guvernamentala, probabil o sa ii dam si intrebarile de rigoare."

Intrebat de catre moderatoarea emisiunii daca este posibil ca PSRM sa voteze aceasta candidatura, Vasile Bolea a evitat sa raspunda.

,,Nu va pot spune. Inainte de asta ne vom aduna cu consiliul republican al partidului pentru a lua o decizie, dar pozitia noastra este ca trebuie sa declansam alegeri parlamentare anticipate", a declarat deputatul.

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: ,,De ce nu le declansati?"

Vasile BOLEA, DEPUTAT PSRM: ,,Pai nu putem noi sa le declansam. Este o anumita procedura. Prima vioara in acest exercitiu este presedintele RM. Curtea clar a spus ca parlamentul nu este organul care se dizolva singur."

Articole din aceeasi categorie