16.05.2022
Ce sanse are Republica Moldova ca sa obtina statutul de tara candidat la UE. Ce spune europarlamentarul Siegfried Muresan

Deputatul european Siegfried Muresan a vorbit despre sansele pe care le are Republica Moldova pentru a obtine statutul de tara candidat, dupa aceea sa devina stat membru al Uniunii Europene. Europarlamentarul sustine ca tara noastra ar putea fi parte a UE si pasii pe care i-a facut in ultima perioada in apropiere spre comunitatea europeana sunt foarte importanti. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii IN PROfunzime.

Sigfried MURESAN, EUROPARLAMENTAR:"Republica Moldova va deveni stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeana si Republica Moldova va deveni stat membru al UE. Sunt absolut convins de acest lucru"

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: "Cand?"

Sigfried MURESAN, EUROPARLAMENTAR:"Aceasta este intrebarea la care nu va poate raspunde nimeni si va explic de ce. Sunt absolut convins ca aderarea se va intampla si pana atunci trebuie sa parcurgem o serie de etape. Trebuie sa fim cinstiti ca pana atunci sunt pasi care trebuie parcursi in Republica Moldova, dar si pasi care trebuie parcursi la nivel european.

Republica Moldova a facut in ultimele saptamani mai multi pasi in apropiere de Uniunea Europeana decat a facut oricand in ultimii 30 de ani. Republica Moldova a depus o cerere de aderare care se bucura de sprijinul unei largi parti ale populatiei. Oamenii pentru asta au votata la ultimele alegeri prezidentiale si la ultimele alegeri parlamentare."

La data de 11 aprilie, Republica Moldova a primit chestionarul Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la Uniunea Europeana, dupa ce Comisarul european, Oliver Varhelyi, i-a inmanat chestionarul ministrului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu.

Pe 22 aprilie, presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, impreuna cu ministrii a trimis prima parte a chestionarului completat de aderare la Uniunea Europeana a Republicii Moldova. Documentul a fost inmanat de sefa statului, ambasadorului UE, Janis Mazeiks.

Saptamana trecuta, Republica Moldova a transmis a doua parte a chestionarului de aderare la Uniunea Europeana. Documentul a fost transmis de prim-ministrul Natalia Gavrilita ambasadorului Uniunii Europene in tara noastra.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie