25.10.2022
Ce salariu primeste Veronica Dragalin la Procuratura Anticoruptie? Anuntul facut in cadrul emisunii In PROfunzime

De la un salariu de peste 10 mii de dolari in SUA, la unul de peste o mie de dolari pe luna. Seful Procuraturii Anticoruptie (PA), Veronica Dragalin, a anuntat ce salariu primeste in prezent in fiecare luna. Declaratia a fost facuta in cadrul emisiunii IN PROfunzime.

„Va pot spune cat imi vine in contul bancar, 25 de mii de lei pe luna”, a mentionat Veronica Dragalin. 

Chiar si asa, Dragalin spune ca a stiut din copilarie ca va reveni in Republica Moldova, pentru ca si-a dorit sa schimbe lucrurile spre bine, iar experinta pe care o are acum poate sa fie de folos in tara noastra. 

„Eu aveam opt ani cand am plecat cu parintii si cu sora mai mica din Republica Moldova. Am petrecut primul an, clasa a doua in Italia, vara cand m-am intors inapoi acasa, in Moldova, eu am venit si le-am spus la toti, uite eu am ideea despre cum noi sa schimbam tara sa fi mai buna, trebuie neaparat cat mai repede de vopsit cladirile pe strada Miorita cu un galben mai frumos si mai aprins, pentru ca acolo locuiam eu. Foarte important era si ca terenurile de joaca pentru copii trebuie sa arate altfel, pentru ca eu am vazut cum aratau ele in Italia si uite asa trebuie sa arate in Moldova. Eu am decis la noua ani ca o sa vin inapoi in Moldova, sa le spun la cei de aici ce am vazut eu si cum putem si noi sa facem aici mai bine. Eu acum simt ca e momentul care chiar pot. Am experinta mea de peste hotare si vreau sa vin sa incerc, sa vad daca ce am invatat eu acolo poate sa fie folosit aici in Republica Moldova. Sunt optimista si eu vad solutii. Da, sunt probleme, dar eu vad si solutii”, a adugat Veronica Dragalin. 

Veronica Dragalin si-a inceput activitatea la Procuratura Anticoruptie la inceputul lunii august, cand a fost prezentata colectivului. Pe 5 august, noul sef al Procuraturii Anticoruptie a depus juramantul in cadrul sedintei Consiliului Superior al Procurorilor. In fata membrilor CSP, Veronica Dragalin a jurat ca va respecta constitutia si a sarutat drapelul.

Un salariu de peste 120 mii de dolari si cinci conturi bancare in SUA. Acestea au fost indicate in declaratia de avere a noului sef al Procuraturii Anticoruptie, Veronica Dragalin.

Pe 7 iunie, Dragalin a fost desemnata castigatoare a concursului pentru ocuparea functiei de Procuror-sef al Procuraturii Anticoruptie. Veronica Dragalin a plecat din Republica Moldova la varsta de 7 ani, iar in Statele Unite a ajuns pe cand avea 11 ani. 

In CV-ul sau, ea a indicat ca in 2008 a absolvit facultatea de biologie si chimie la Universitatea din Carolina de Nord, iar in 2011, facultatea de drept la Universitatea din Virginia. Ulterior, ea a ajuns procuror adjunct in sectia de coruptie publica si drepturi civile din biroul procurorului american din districtul central al Californiei. Dragalin detine mai multe premii obtinute in SUA, cum ar fi premiul Cazul Anului din partea Biroului Alcool, Tutun, Arme si Explozibili si Premiul Directorului FBI. Este nominalizata la Premiul National pentru Tanarul Avocat Federal si la Premiul Procuror de Prim Rang pentru femeile din fortele federale de justitie.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508. 

Articole din aceeasi categorie