05.11.2019
Ce promite sa faca Ion Ceban in acest mandat. Vara urmatoare in capitala nu va mai mirosi urat, iar intr-un an si jumatate vom avea ghiseu unic si un proiect urbanistic general. Declaratiile facute de primarul ales in cadrul emisiunii InPROfunzime - VIDEO
Vara urmatoare in Chisinau nu va mai mirosi urat. Este doar unul din sirul de angajamente despre care a vorbit Ion Ceban, aseara, la emisiunea in Profunzime. Totodata, primarul ales a promis ca intr-un an si jumatate vom avea ghiseu unic si un proiect urbanistic general. Bani se vor gasi pentru toate, declara convins Ceban.

Intrebat despre cand vom avea documentul electronic, Ceban spune ca ii va ajunge un mandat sa faca acest lucru.

Ion CEBAN, PRIMARUL ALES AL CAPITALEI: “Deja am discutat cu mai multe persoane, care pot sa ne conecteze la platforma ArGIS care deja functioneaza in alte parti.“

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE: “Ati spus ca primul lucru pe care il veti face va fi sa demolati trei cladiri din spatiul verde, care sunt aceste trei cladiri?“

Ion CEBAN, PRIMARUL ALES AL CAPITALEI: "Ele sunt identificate. O sa aflati cu timpul. Daca fac aceste declaratii, o sa se pregateasca baietii sa-si apere constructiile."

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE: "Conceptia de dezvoltare urbana, cand?"

Ion CEBAN, PRIMARUL ALES AL CAPITALEI: "Jumate de an."

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE: "Planul urbanistic general, cand?"

Ion CEBAN, PRIMARUL ALES AL CAPITALEI: "Un an si jumatate."

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE: "Cand scapam de mirosul neplacut din capitala?"

Ion CEBAN, PRIMARUL ALES AL CAPITALEI: "Eu imi doresc ca sa nu existe aceasta problema pana la vara."

Cat despre soseaua de centura al capitalei, primarul ales spune ca: "Trebuie sa vedem care este pozitia Guvernului. Este vorba de un proiect cu o finantare foarte mare, 202 milioane de eruo - minimum. Trebuie sa intelegem ca daca Guvernul nu, noi mergem pe cont propriu. Varianta optimista este de 3-5 ani pentru finalizarea centurii. Este un mega proiect, probabil e cel mai mare proiect de infrastructura pentru Chisinau."

Ceea ce tine de amenajarea unei parcari la intrare in oras, Ceban da asigurari ca asta nu este o problema si ca un mandat ii ajunge ca sa faca acest lucru.

"Teren avem, nu ne costa..."

La alegerile de duminica, Ion Ceban l-a invins pe Andrei Nastase. Socialistul a obtinut peste 52 la suta din sufragii, iar Andrei Nastase circa 47,6 la suta.

Rezultatul este invers decat cel din 2018. Atunci mandatul lui Andrei Nastase nu a fost validat. Asta s-a intamplat abia toamna aceasta, cand Nastase a fost primar doar cateva zile inainte de a se suspenda ca sa intre in cursa electorala. Acum, el este din nou primar, pana cand Ion Ceban va prelua functia.

Articole din aceeasi categorie