13.05.2021
Ce prevede documentul semnat de comunisti si socialisti. Corneliu Furculita: "Va fi facut public". Locul lui Voronin pe lista electorala

Deputatul PSRM, Corneliu Furculita, a declarat ca documentul semnat de comunisti si socialisti constata decizia a doua partide de a se constitui intr-un bloc electoral. Totodata, Furculita a spus ce loc va ocupa Vladimir Voronin pe listele electorale. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Corneliu FURCULITA, DEPUTAT PSRM: “Semnarea acestui acord constata decizia a doua partide de a se constitui intr-un bloc electoral. Mai putin se vorbeste despre campania electorala si despre acele principii din campanie. Este un acord care a constat juridic acest fapt, cred ca la timpul potrivit va fi facut public.

Orice candidat electoral vine in alegeri cu o lista de 103 deputati si aceste persoane urmeaza sa fie de comun acord costituita.

Eu cred ca este supraestimata asa numita mana a Moscovei, este o doleanta de mult dorita. Este o necesitate fiind ca aceste partide au o ideologie identica si sunt echipa care la anumite etape de timp au lucrat impreuna, ce s-a intamplat ceea ce si-a dorit electoratul de mult timp.

Noi, PSRM am concurat in electorala cu mai multe partide, dar la un momentul necesar ne-am asociat fortele cu partidele de dreapta."

Intrebat pe ce loc va ocupa Vladimir Voronin pe lista electorala, deputatul socialista s-a eschivat sa dea un raspuns concret.

Corneliu FURCULITA, DEPUTAT PSRM: "Nu va pot spune acum, dar va fi desigur in primii 10, fiindca ocupa functii de baza in conducerea partidului. La un moment dat, decizia va fi facuta publica."

Blocul electoral al socialistilor si comunistilor a fost creat marti. Acordul dintre cele doua partide a fost semnat de catre liderii formatiunilor Igor Dodon si Vladimir Voronin.

Articole din aceeasi categorie